Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: 2022 06 01
1 éve 11 hónapja ezelőtt #174
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Összefoglaló Lázár Vilmossal a mai 2022.06.01. találkozóról

Találkozó helyszíne Lázár Lovaspark Domony-völgy

A Magyar Lovassport Szövetség 2022-es Tisztújító közgyűlésen, az újraválasztott elnök azt javasolta üljünk le és beszéljük meg, azokat „nézőpont” különbségeket, amik esetleg köztünk vannak.

A beszélgetés első felében egy átfogó képet kaptam Lázár Vilmostól a Lázár Lovaspark alapításáról, működéséről és betekintést a telepen lévő infrastruktúráról.

Az első érzékenyebb témakör az iratbetekintéssel, volt kapcsolatos. Az elnök úr szerint a lehetőség adott, volt, ami igaz is, csak a titoktartási nyilatkozatban volt közöttünk nézetkülönbség. Hisz én azért szerettem volna betekinteni az iratokba, hogy tájékoztassam a többi érdeklődőt ezzel kapcsolatban. az elnök úr viszont attól tartott, hogy a megismert anyagot „rosszhiszeműen” használtam volna fel. Itt egy kérdés merül fel bennem, mit használhatok fel „rosszhiszeműen”, ha minden rendben van.
A következő témakör a Schockemöhle istállóból vásárolt és bérelt lovakkal, volt kapcsolatos. Az elnök úr is elismerte, hogy a hurráoptimizmus annyira nem fedi a valóságot, amit a díjugrató szakág kommunikál. Az elnök úr azt állítja ki fogják cseréltetni azokat a bérelt lovakat, amik nem hozzák a hozzá fűzött reményeket. Az aggályom ott van, amit meg is osztottam, hogy a lovas életben még nem tapasztaltam azt, hogy bármelyik eladó, vagy bérbe adott lovat, kicserélnének egy másikra, ami jobb, anélkül, hogy ezért felárat ne számolna fel. Az elnök úr azt állította, ebben az esetben ez nem így lesz.

Az elnök úr megkérdezte én, hogy bonyolítottam volna ezt a tranzakciót? A válaszom az volt, hogy ha a Schockemöhle istállóból, kellene választani, sokkal több időt hagytam volna a lovak megismerésére, legalább két hónapot, a döntés előtt, de ez azért van, mert nekem nincs bizalmam a fent nevezett német lókereskedőbe, és sokkal körültekintőbben jártam volna el, mert szerintem a bemutatott lovak „meg voltak csinálva” ami a Tisztújító közgyűlésen is látható volt, legalább is számomra.

A következő témakör a mai napon a „Díjugrató társadalom figyelem” szakági döntése megbeszélése volt. Ez a szakági döntés arról szól, hogy az alapidó túllépés büntetését a nemzetközi szabályzat ellenében, úgy változtatta meg a díjugrató szakbizottság, teljes összhangban, hogy a régi 4 másodperc/1 hibapontot, hozzák vissza a hazai versenyekre, a nemzetközi 1 másodperc/1 hibapont helyett. Az elnök úr nem ismerte ezt a döntést, de láthatóan megértette, hogy ez egy súlyos szakmai hiba. Mostantól kezdve a hazai versenyeken más szabályok vonatkoznak az alapidő túllépésre, mint a hazánkban megrendezett nemzetközi versenyeken. Egy lépésre vagyunk attól, hogy a verőhiba se legyen 4 hibapont, hanem csak 0,01.

Az olimpiára készülünk közben, meg az aranyos kupa szintjére süllyesztik és züllesztik a sportágunkat a láthatóan szakmai hozzáértésben hiányt szenvedő „szakvezetésünk”. Az elnök úr ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy intézkedni fog ebben a témakörben, hiszen megértette azt, hogy ez egy igencsak rossz szakmai irány.
Tájékoztattam az elnök urat a másik szabályunkkal, amit a díjugrató szakbizottság hozott meg, a világos barna versenynadrágokkal kapcsolatban. Itt is ugyanaz a helyzet a hazai versenyeken csak fehér nadrágba lehet versenyezni, a hazánkban is megrendezésre kerülő nemzetközi versenyeken viszont megengedett a világosbarna nadrág is.

Tájékoztattam elnök urat, arról, hogy a lovasokat ez a döntés „zavarja” és legen szíves intézkedni, még mielőtt a felháborodásunkat jobban kifejezésre juttatjuk. Ezt a problémakört is megértette elnök úr és ígéretet tett a helyzet megoldására.

A következő témakör a versenyekkel kapcsolatos volt. Mégpedig a felvetésem az volt, hogy azért van ennyi probléma, a versenyekkel kapcsolatba, mert nincs semmilyen valós kontroll sem a pályaépítőn, sem a versenybírókon és senkin, csak a lovasokon! Ezért van egy csomó olyan probléma, ami aztán szépen a szőnyeg alá söpörve megoldódik. Elnök úr kérdezte van-e konkrét javaslat a probléma megoldására, a válaszom igen volt. Egy olyan technikai kiküldött álljon mindenki felett, akit nem a díjugrató szakbizottság, hanem az elnök úr bíz meg a „rendfenntartásra”. Volt ilyen rendszerünk, de azért nem működött, mert ugyanazok alkották, akik a szakbizottságot vagy azt a kört, akik nem érdekeltek a korrekt és etikus, tiszta működésben. az elnök úr ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy ebben is megpróbál cselekedni!

A következő témakör a verseny befizetések és nyeremények aránytalansága volt. Szerintem a versenyen a befizetések aránytalanok a nyereményekhez viszonyítva. Arra kértem elnök urat legalább egy finom hangolást hajtasson végre itt is. Erre is pozitív ígéretet kaptam!

Összességében pozitívnak értékelem a találkozót! Itt is szeretném megköszönni Lázár Vilmos Úrnak a vendéglátást és a nyitottságot, arra vonatkozóan, hogy ezt a sok problémát meghallgatta.

Remélem a problémákra a meghozott megoldások bebizonyítják, hogy nem volt hiábavaló.
Utolsó szerkesztés: 1 éve 11 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.