Mi a honlap célja?

Mi a honlap célja?                                                                                         FONTOS! Hozzászólni regisztráció és regisztráció jóváhagyás után lehet!

Az elsődleges cél a párbeszéd elindítása a lovasok és a szakmai vezetés között,abból a célból, hogy létrehozzunk egy olyan lovas társadalmat, ahol javító szándékkal lehet és kell is véleményt  nyilvánítani! Lovasokért, lovakért építő jellegel! Mindenki véleménye számít hovatartozástól, földrajzi helytől, szövetségen kívül betöltött szerepétől függetlenül.

Én is – mint mindenki –  a saját problémáimmal vagyok elfoglalva, és azt látom magam körül, hogy nem kommunikálunk egymással. Így a legszűkebb baráti körön kívül nem is tudjuk, hogy a másik mit gondol azokról a problémákról, melyek esetleg egy egész közösséget foglalkoztatnak.

Évente csak egyszer találkozunk, hivatalos formában, ahol nincs idő arra, hogy mindenki szóhoz jusson (főleg ha 3 percben, semmilyen jogalap nélkül vagyunk korlátozva)  és kifejtse álláspontját. Versenyeken sokszor beszélgetünk, de az ott elhangzó, értékes gondolatok elvesznek, vagy csak szűk körhöz jutnak el, ha nincsenek leírva. 

Ezért gondoltam egy merészet és kitaláltam ezt a fórumot ahol bárki bármilyen témával kapcsolatban elmondhatja a véleményét. Így mások is megismerhetik, a bátrabbak hozzá is szólhatnak, és ezzel elindulhat egy olyan, szakmai párbeszéd, ami ma hiányzik a lovas társadalomból. 

Természetesen ehhez az kell, hogy lehetőség szerint, mindenki vállalja a véleményét, mert csak így tudjuk az álláspontját megismerni. Az általam ismert szülők legtöbbször nem mondanak véleményt, mert nem szeretnék, ha a gyermekeik emiatt rosszabb stíluspontokat kapnának a versenyeken, vagy más módon negatív diszkrimináció érné őket. Ezt nem tartom helyesnek ezért arra buzdítom a szülőket, ha nem is saját teljes névvel, de felhasználói név alatt bátran mondják el akár az aggályukat gyermekeikkel, vagy edzőjükkel vagy a szövetséggel kapcsolatban!

Az én véleményem az, hogy egy bizonyos kritikus tömeg véleménynyilvánítása esetén már nem lehet mindenkit szankcionálni.

Kérek mindenkit, hogy hozzászólásaik ne legyenek személyeskedőek vagy bántóak, mindenki arra gondoljon, hogy szeretnénk úgy alakítani a lovassportot, hogy az a jelenleginél jobban vagy inkább ténylegesen fejlődhessen.  

Aki kritikát gyakorol, szorítkozzon a tényekre. Nem ellentéteket kívánunk szítani, hanem a jelenlegi állapoton szeretnénk javítani, pozitív jövőt építeni lónak lovasnak egyaránt! 

Várjuk hozzászólásaikat, mindannyiunk érdekében!