Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Nyílt levél Mindazoknak, akiket érdekel.....
1 éve 10 hónapja ezelőtt #176
Nyílt levél Mindazoknak, akiket érdekel a díjugratás jövője!

A díjugratás háza táján mostanában szinte mindenki -én is, mi is - az olimpiai felkészülésre fókuszál, ami nagyon jó, DE!
Nem lenne baj, ha eközben tisztán látnánk mi az irány, akár az utánpótlás házatáján. Sajnos évről-évre az a helyzet, hogy hiába írnak elő egy válogatási rendszert, az sohasem érvényes egységesen MINDENKIRE!
Mindig vannak kivételek! SAJNOS!

Idén az utánpótlás szövetségi kapitány által meghatározott, Gyermek, Ifjúsági és Fiatal lovas Válogatott számára kötelező versenyek tervezete a következő volt:

Április 20-24. Zduchovice/CZE CSIO Ch J Yr
Május 5-8. Lamprechtshausen/AUT CSIO Ch J Yr
Május 26-29. Tsaratsovo/BUL CSIO Ch J
Június 10-12. Bábolna/ HUN CSI J U25
Július 11-17 Oliva/ESP Európa Bajnokság
Szept. 8-11 Samorin/SVK CSIO Ch J Yr

A felénk közölt változtatás csak annyi volt, hogy a herpeszvírus miatt az osztrák verseny helyett Somorjára megyünk (fűre!), az a kötelező!
Tehát Zduchovice, Somorja és Bábolna az, ahol minden utánpótlás válogatottnak, aki Európa-bajnokságon szeretne indulni, részt kell vennie!

Idézem:
"Amennyiben a felsorolt versenyeken kívül bármely korosztályos lovas más külföldi nemzetközi versenyen kíván szerepelni, részvételi szándékát az Utánpótlás kapitánynak jelezze."

Reméljük ez meg is történt, hiszen nem egy és nem két olyan ember volt, aki vagy egyik kötelező válogatón, vagy a másikon, vagy egyiken sem vettek részt.
Többek között az én lányom is ilyen.
Sajnos az utolsó - bábolnai - versenyen ő sem tudott részt venni, de betartva minden szabályt, az edzőnk szóban, én pedig írásban is közöltem mindezt még a verseny megkezdése előtt a díjugrató szakág elnökével és az utánpótlás szövetségi kapitánnyal is.
Remélem mindenki ugyanannyira szabálykövető, mint én! Már csak azért is, mert aki nem így tett az ugyebár szóba sem jöhet, bocsánat, szóba sem jöhetett volna, mint utánpótlás válogatott, hiszen ez le is lett írva.

Idézem:
"Annak a lovasnak, aki a kontinensviadalon részt akar venni, annak az Utánpótlás Válogatott számára pirossal kijelölt versenyeken kötelező a részvétel, ez alól csak a legmagasabb nemzetközi szinten eredményesen versenyző párosok kaphatnak felmentést."
Ugyanitt az is le van írva, hogy mik a válogatás fő szempontjai:
"kiemelkedő és folyamatosan jó teljesítmény a válogatókon, a külföldi, és a hazai nemzetközi versenyeken!"

Tehát a 2022-es évben elért eredmények számítanak a fent említett versenyeken, ami azért szerencsés, mert van a díjugratásnak egy olyan oldala, ahol megnézhetjük a lovasok ranglistáját korosztályokra lebontva.
Mivel én ifjúsági kategóriában vagyok érintett, érdekesnek találtam, hogy ez a kijelentés sem állja meg a helyét, de ahogy megnéztem a gyermek kategóriában sem!
Ezek után már csak azt nem tudom, hogy miért vannak válogató versenyek, miért kellenek válogatási szempontok, miért van az utánpótlás válogatottnak programja, ha azok nem mindenkire érvényesek.
Miért van az, hogy valaki egy kis eltérésért kiesik a keretből, van akinek meg mindent szabad.
Az én lányom, Kisgergely Kata, az idei eredményei alapján, jelen pillanatban 4. az ifjúsági ranglistán, benne van a "bűvös" 5 főben, de mert egy sérülés miatt nem indult Bábolnán, nem számolnak vele, még úgy sem, hogy a 3 hét múlva megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon - orvosai szerint is - rajtra kész lesz.
Van olyan, aki Zduchovicen nem indult el 140 cm-en a lova sérülése miatt, mégis kerettag az EB-n, sőt olyan is van, aki nem is volt kint Zduchovicen.
Vajon minden tényezőt alaposan megvizsgálva, (minőségi döntés után) született meg az EB keret?
Miért nem lehet ezt a válogatást tisztán csinálni?
Miért kell sokadszorra is gyerekek lelkével és szülők pénztárcájával játszani?
Miért megy évről-évre a ki-kinek a kicsodája "játék"?
Miért van az, hogy számos gyerek, aki végig teljesítette a válogató versenyeket még annyit sem érdemel, hogy a szövetségtől valaki tájékoztassa őket, vagy a szüleiket, hogy ők bár mindent megtettek, mégsem kerültek be az EB-re utazó keretbe?
Miért egy szerkesztett csoportból kifotózott, instagramra kitett fotóból kell értesülnie a felkészülésen részt vett versenyzőknek és szüleiknek, hogy ők nem mennek az EB-re? Milyen szövetség, milyen szakág, milyen vezető, milyen ember tesz ilyet?
Jó lenne ezekre a kérdésekre válaszokat kapni, de még jobb lenne, ha az elkövetkező években pozitív irányba változnának a válogatási szempontok.

Tisztelettel várom az érintett felelősök válaszát: Kisgergelyné Szemcsák Éva
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.