Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: 2023-as levél SzNK 10 millió+Áfa
1 éve 3 hónapja ezelőtt #252
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Kedves Sporttársak!!Az MLSZ Felügyelőbizottságának írt kérelemről tájékoztatlak Titeket!

Mint, ahogy korábban tájékoztattalak benneteket, a 2021-es évben a Budapesten megrendezésére kerülő Négyesfogathajtó Európa-bajnokság versenyigazgatója – tízmilliós díjazás ellenében - Szotyori Nagy Kristóf volt, aki, pozíciójával visszaélve, jogtalan gazdasági előnyre tett szert.

Tavalyi évben 2022. április 25. napján levelében az akkori Felügyelőbizottság elnöke, Papp István Tibor a következőket írta, a tárgyi ügyben kérdésünkre válaszolva:

„A Felügyelőbizottság megállapította, hogy Szotyori Nagy Kristóf elnökségi tag versenyigazgatói pozíciója az Alapszabály 24.§ 3.2. pontjában foglaltaknak nem felel meg.”

Figyelemmel arra, hogy az összeférhetetlenségről, és a szabálytalanságról történő tájékoztatáson túl a kifizetett összeg vonatkozásában a lovas társadalom tájékoztatást nem kapott, ezért a tegnapi napon, a következő kérelemmel fordultunk, ügyvédi iroda közreműködésével a jelenlegi Felügyelőbizottsághoz:

„Kérjük a Tisztelt Felügyelőbizottságot, hogy Szotyori Nagy Kristóf elnökségi tagot kötelezze - a jogtalanul felvett (Prosper Lovasklub Kft.) 10.000.000,- Ft + Áfa megbízási díjnak, illetve annak a kifizetés napjától számított törvényes kamataival együtt a Szövetség részére való visszafizetésére.

Amennyiben a fenti összeg Szotyori Nagy Kristóf által a Szövetség részére korábban visszafizetésre került, úgy kérjük ezt hitelt érdemlő dokumentumokkal (bizonylat, könyvelési dokumentumok) igazolni és részemre 15 napon belül megküldeni szíveskedjenek.”


Mindenki tisztában van azzal, hogy egy bármilyen felső vezetőnek jó példát kellene mutatni, ha jogkövető, etikus és nem elromlott morális iránytűvel rendelkezik. Ebben az esetben megállapítható, hogy valami nincs a helyén. Tudomásom szerint az érintett a korrekciót nem hajtotta végre, vagy legalább is erre vonatkozó tájékoztatást nem kaptam/kaptunk.

Most már valóban nehéz a helyzet, abból a szempontból, hogy csupán a lemondás, vagy a megfutamodás, igencsak kevés a kialakult helyzetek súlyára és az állami támogatás nagyságrendjére tekintettel. Egy erős jellem, egy agilis vezető valószínű, hogy a következményeket vállalva lemondana tisztségéről, vagy a plénum elé állna és megválaszolná a már lassan évek óta feltett kérdéseket.

Nem tudom, mi lenne a helyes magatartás ebben a helyzetben - mondjátok meg TI -, de remélem, hogy a vezetőink meg fogják ugrani ezt az akadályt, hibátlanul!

Az ügy további részleteiről természetesen tájékoztatni fogunk benneteket, mi továbbra is bízunk a jogkövető magatartásban.

Kelt, 2023. január 18. napján.
Tisztelettel: Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.