Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Levél az elnök Úrnak
1 éve 4 hónapja ezelőtt #246
Nem tisztelt Lázár Vilmos!

Azért vagyok kénytelen az ország lovasait képviselő dijugratas.eu oldalon bejegyzést írni mivel Ön nem volt hajlandó nyílt levelemre válaszolni pedig elküldtem önnek írott formában is postai úton a leveleimet. Ön a szövetség Elnöki Portálján, a bemutatkozója végén erre kéri az olvasót, idézem:
Tisztelt Lovas Barátom!
Kérem ossza meg velem tapasztalatait, véleményét. Megköszönném, ha az Ön és környezetének híreit, eseményeit, eredményeit, sikereit, gondjait, újszerű törekvésit, előre mutató terveit elküldené a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címemre.
GONDOLKOZZUNK ÉS CSELEKEDJÜNK EGYÜTT!

Egyébként mást nem is vártam öntől, mint a struccpolitikát amit folytat nemcsak a lovastársadalom tagjaival hanem még egyes szakbizottsági tagokkal is.
Ön megszokta az évek alatt, hogy mindenkit hülyének nézhet, nem válaszol senkinek, nem megy el a megbeszélt találkozókra, de sokan nagyon reméljük, hogy ennek hamarosan vége lesz.
Az egész lovastársadalmat nem lehet leváltani, de önt és bűntársait IGEN! Annyi kárt okozott a Magyar Lovaságazatnak, a lovasszövetségnek, a magyar lovassportnak és minden szakágának, hogy azt el sem lehet mondani.
A szakma a béka s***e alatt van, a lovassportok egy mocsárban vergődve fulladoznak, azt mostmár mindenki látja és tudni véli, hogy minden a PÉNZEK körül forog. Azon, hogy ön és az ön baráti köreik, hogy jussanak minél több állami pénzekhez a szövetségből az NLSF kft-n keresztül vagy bármi más módon. CSAK A PÉNZ A FONTOS!
Annyi a nagy utánpótlásnevelés, hogy a szakmaiatlan Nemzeti Vágtán felvonul pár kiválasztott fiatal az ebédszünetben.
Hogyan történhet meg olyan, hogy nincs ott az elnökség részéről se Ön se senki az elnökségből, hogy gratuláljanak a gyerekeknek a dobogónál? Nem ért rá? Vagy mi volt fontosabb dolga?
A legfőbb ok, amiért klaviatúrát ragadtam az, hogy eltelt az év és évek óta mindig Decemberben szokott VOLT lenni a Lovasvilágkupa. Tudja, amire olyan büszke a lovasszövetség elnöki portálján, ahol így nyilatkozik, hogy Ön: „A nagy nemzetközi és hazai szakmai, valamint közönségsikert hozó 2007. óta a Papp László Budapest Sportarénában évente rendezett Lovas Világkupa ötletgazdája és főszervezője”
Nos ez mára megszűnt! És ön az elnök, a vezető, a példakép, a szakmai szakértő, az egyetemi lovastanár /pff/ meg még az Isten tudja mi mindennek képzeli magát, …..olvasni lehet a szövetség oldalán.
Ezek nagyon szépen hangzanak az avatatlan, hozzá nem értő, az önt és a köreit nem ismerő emberek körében! De a valóság nem ez, a valóság ennél sokkal szomorúbb.
Ön teljesen tönkre tette a Lovasvilágkupa rendezvényt, ami működött az évek során, igaz Ön soha nem tudta a rendezvényt igazán neves és nívós lovas rendezvénnyé emelni, maradt az csak egy magyar olyan lázáros világkupa. Addig amíg tudtak pénzt kivenni belőle /szponzorok, OTP, UNIQUA, ásványvízes cég, Herendi stb/ addig csinálták, de inkább elengedték mert hát magukat meg már nem akarták anyagilag megkárosítani.
Nos kicsit belemegyek részletesebben mi is történt valójában:
A Lovasvilágkupa ment egy darabig, kezdett is valami neve lenni, de mivel a menedzsment nem volt megfelelő mára már nincs is rendezvény! Egy olyan rendezvény ami ha jól csinálták volna akkor a tizenakárhány év alatt teltházzal kellett volna, hogy működjön a mai napig!
A szakmaiság elfogyott, csökkent az amúgy is gyenge színvonal, alig voltak neves külföldi indulók, fogat is alig gyűlt össze maximum 5-6, de mentek a bulik, a nagy berúgások meg kitudja mik, a balhék a verekedések és a végére kifaroltak maga mögül a szponzorok is!
A rendezvényt Ön és az Ön vezetése NEM TUDTA életben tartani!
Ez meghaladta az Ön képességeit!
Ez is egy eredmény, erről miért nem beszél senki?
Sokunkban felmerülhet a kérdés: Hogyan tudná a Lázári vezetés az Olimpiai programot működtetni, életben tartani, ha itt egy háromnapos rendezvény ami elhalt a kezük között, holott megvolt minden politikai, anyagi és infrastrukturális és mindenféle erőforrásuk?
A lovasvilágkupát szép csendben átalakították „lovas kulturális” Apassionata, Monty Roberts, Suttogó, Lovasszínház rendezvénnyé amit utána szépen átmenekítettek a Lázár Lovasparkba a fedett, fűtött állami pénzekből összeverbuvált lovasparkjukba. Ott van, mindenki megnézheti a weboldalukat, a hivatalos fészbukoldalt és láthatja, hogy még a többezres követővel rendelkező fészbukoldalt is magukévá tették, átnevezve más névre. Évente változtatták az oldal nevét, maguk se tudták-tudják mi csinálnak.
2022 Decemberében már a Nemzeti Lovardában SEM rendezték meg a CSI Díjugrató Világ Kupát, pedig a Nemzeti Lovarda a Nemzet Lovardája ott van, ott volt!
Százmilliók, milliárdok ide-oda, maguknak minden, de már erre sem jutott a milliárdokból?
Az Olimpiára készülő magyaroknak egy hazai-nemzetközi verseny…már ez sincs.
Vagy talán nem jól gazdálkodtak elnök úr?
Mi lett a szövetség egyetlen „szakmai” nyomtatott lapjával a Pegazussal? Az is becsődölt az Ön vezetése alatt……megszüntetik a kiadását, olvasni lehet a Határozataik között.
Elnök úr, elgondolkozott már azon, hogy amióta Ön elnök valójában mennyi kárt okozott a magyar lovassportnak? Anyagi, erkölcsi, morális és egyébként minden téren?

Boldogabb Új Évet kívánok,…….nem Önnek hanem a Magyar Lovastársadalomnak!

Budapest. 2023. 01. 09.

Zsigmond Emese
háromgyerekes családanya
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.