Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Levelezés Szotyori Nagy Kristóf Elnök Úrral
1 éve 3 hónapja ezelőtt #258
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Erre a következő válaszlevet írtuk:

Nyílt levél Szotyori Nagy Kristóf Elnök Úrnak!
Tisztelt Elnök úr!
Kedves Kristóf!

Őszinte leszek nem találok szavakat... Hogy fordulhat elő, vezető beosztásod ellenére egy ilyen tartalmú levél aláírása részedről?
Sajnos most már egyértelműen kitűnik és bizonyítja számomra, hogy nem érted miről is van szó.

Most már teljesen világos számomra, hogy a szabályzatokat, nem csak nem ismered még értelmezni sem tudod. Ezáltal az abban foglaltakat sem alkalmazni sem betartatni nem tudod és nem is tudhatod elnökként.

Szeretnélek tájékoztatni, hogy a szervezet az alábbi jogszabályi hierarchia mentén működik:
Jogszabályi hierarchia (Hogy elnök úr is megértse.): a jogszabályok között fennálló alá-fölé rendeltségi kapcsolat. Azaz alsóbb szintű jogszabály nem lehet ellentétes felsőbb szintű jogszabállyal.

Társadalmi szervezet által alkotott szabályrendszer nem lehet ellentétes jogszabállyal, ezért a sorrend:
Alaptörvény (Alkotmány); Törvények; Kormányrendeletek; Egyéb rendeletek; Alapszabály; és Szabályzatok.

Minderre tekintettel kérlek tisztségednek és társadalmi megbízatásként vállalt szerepednek méltó és részletes tájékoztatást adj az általad képviselt tagszervezeteknek.

Az általad adott válaszok, miszerint, „Nem alapszabállyal ellentétes…”, továbbra is folyamatosan…”, ezek nem tekinthetők szakégi vezetőhöz méltó tájékoztatásnak, még csak válasznak sem. A korábbi levelemben, már helyesen is hivatkozott rendelkezések által rámutatott szabálytalan működés és szabálytalan eljárásokat érintő, általad képviselt ellentétes álláspontokat, megküldött válaszokat legyél szíves jogszabályi hivatkozásokkal alátámasztani (hogy elnök úr is értse: törvény, alapszabály, SZMSZ hivatkozások a fent említett hierarchia figyelembevételével!

Amennyiben ez nem sikerül, kérlek gondolkozz el azon, hogy a jelenlegi vezetői pozícióid betöltésére valóban alkalmas vagy-e, rendelkezel-e azon képességekkel amelyek egy vezetői tisztség betöltéséhez szükségesek, mint például jelen esetben egy szervezet működését, rögzítő több oldalból álló szabályzat/ok értelmezése és alkalmazása.

Légy szíves legkésőbb 3 munkanapon belül válaszolni szíveskedj, a korábban megküldött levelünkre vonatkozóan.

Sportbaráti tisztelettel:

Tatárszentgyörgy, 2023 január 27
Pellet Hungary LSE
Kádár Attila
s.k.
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 3 hónapja ezelőtt #257
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Pár perce a következő válasz érkezett:

Tisztelt Tagegyesület!

2022.01.23. napon kelt levelére válaszaim:

Az MLSZ 24.§ (2) egyértelműen az MLSZ elnökségére vonatkozik és nem a Szakbizottsági tagokra.

1. Költségtérítésként, mely tartalmazza a saját autóhasználatot, felhasznált üzemanyag költségeket, telefon és internet, valamint irodaszer költségeket.
2. Nem alapszabállyal ellentétes, illetőleg igen jogosan, sok esetben nem is fedezi a felmerült költségeket.
3. Továbbra is folyamatosan (lásd fenti indoklást).
4. Gyakorlatban felmerült költségek alapján.
5. Nem, nem alapszabály ellenes és nem tervezem.
6. A 2022. évi beszámolót, mint a többi tagegyesületünk is, a közgyűlést megelőző 8 nappal megtekintheti a hivatalos oldalunkon, ahol fellelhető az előző évek beszámolója is.
7. Prosper Lovasklub Kft.
8. Nem, nem veszem fontolóra, a szabályoknak megfelelően járok, járunk el, továbbra is a díjugrató sportunk fejlődése az elsődleges célunk, ennek megfelelően látjuk el feladatainkat is.

Amennyiben célja nem az lenne, hogy valótlan állításokkal ellenséges hangulatot keltsen és széthúzást teremtsen díjugrató sportunkban, ellenkezőleg, segítő, jobbító szándék vezérelné, és ennek megközelítésében tekintene munkánkra, tapasztalná azt is, hogy mennyi feladattal, áldozattal jár.

Üdvözlettel:

Szotyori Nagy Kristóf
elnök
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 3 hónapja ezelőtt #255
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Nyílt levél Szotyori Nagy Kristóf Elnök Úrnak!

Igaz, hogy az elmúlt időszakban egyetlen egy megkeresésre sem érkezett érdemi válasz elnök Úr részéről, azonban bizakodva az eddig kialakult gyakorlata megváltoztatásában ismételten tisztelt elnök Úrhoz fordulok az alábbi problémákat érintően!

Szeretném felhívni a figyelmét az MLSZ Alapszabályának 24.§ (2) bekezdésére, amely egyértelműen rögzíti, hogy az MLSZ szervezetén belül az elnökségi tagok tisztségüket társadalmi megbízásként látják el.

Ennek ellenére a DSZ.2022.02.24./1-2. határozat alapján a Díjugrató Szakág elnöke, azaz Ön, és az elnökség tagjai 2022-évben és 2023-elején, mintegy kb. 8.808.000,-Ft összegben vettek fel juttatást, az alapszabállyal ellentétesen, amely a fenti alapszabályi hivatkozás értelmében jelentős vagyoni kárt eredményez a Díjugrató szakág költségvetésében.

Szotyori-Nagy Kristóf szakági elnök által eddig felvett összeg: 3.048.000,-Ft
Schlezák Melinda elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
JuhászTibor elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
Bazsó Gergely elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
Karádi László elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
Zajzon András elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
Szebényi Dániel elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft

Összesen kb. 2022 évben: 8.808.000,-Ft

Kérem tisztelt elnök Urat legyen szíves írásban 5 napon belül, egyesületem részére a következő kérdésekre válaszolni szíveskedjen:

1. A díjugrató szakág elnökségi tagjai és elnöke milyen jogalap alapján veszik fel a fent részletezett pénzeket?

2. Jogosan kapnak-e juttatást az elnök és elnökségi tagok az Alapszabályban foglaltak ellenére?

3. Meddig kapják, a határozatban megállapított juttatásokat?

4. Az összegek mi alapján kerültek meghatározásra?

5. Kezdeményezi-e a határozat hatályon kívül helyezését, mivel alapszabály ellenes?

6. A Szövetség/szakág vagyonából az egyesületem részére, kérem juttassa el pontosan, számszerűen, milyen összegben kerültek kifizetésre juttatások az elmúlt 5 évben?

7. A Díjugrató szakági elnök nevében melyik gazdasági társaság állítja ki az ÁFÁS számlát, és milyen szerződés alapján?

8. Fontolóra veszi-e elnöki tisztségéről való lemondását, vissza kívánja-e fizetni a felvett pénzt amennyiben az alapszabály ellenes, és gondoskodik-e arról, hogy az elnökség többi tagja is visszafizesse, figyelemmel arra, hogy több ízben is bebizonyosodott, hogy a feladatait nem megfelelően látja el az alapszabály szerint jogszabály ellenesen, amellyel közvetlenül is kárt okoz mind a tagok, mind a Díjugrató Szakág részére?





2022 01 23, Pellet Hungary LSE
Kádár Attila
s.k.
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 3 hónapja ezelőtt #248
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
2023 versenyszabályzat módosító javaslat

Mivel a 2023-év előre láthatóan, sokkal nagyobb anyagi terheket jelent, versenyeztetés szempontjából is, a lótulajdonosokra és a lovasokra, ezért a verseny költségeket csökkenteni kell az észszerűség határain belül. A következő javaslatok részben, az objektívebb verseny lebonyolítására készültek, részben az igazságosabb elbíráslás érdekében.

2023 január 10-én (tegnap) telefonon hívott Szotyori Nagy Kristóf a Díjugrató szakág elnöke. Beszélgetésünk első részében a közgyűlés időpontja volt a téma. Második része viszont a benyújtott szabálymódosítással volt kapcsolatos. Végig mentünk szóban szinte az egész listán, ami benyújtásra került, és sajnos, amikre ígéretet tett az elnök Úr, azaz elfogadta és egyetértett az érveimmel, sajnos köszönőviszonyban sincs a tervezettel, ami tegnap este közé lett téve. A tervezetben ténylegesen három pont került be a tizenegyből.

Újra értetlenül állok a helyzet előtt és nem értem, miért kell újra-meg újra becsapni azt, aki ismételten jóhiszeműen próbál, jobbító szándékkal a rendszer hibáin javítani?
Kedves Kristóf mikor érted meg végre valahára azt, hogy a díjugratás mint sportág, a versenyrendszer és a versenyszabályzat nem a Te személyes játszótered, nem a Te és a haverok önös érdekeit kéne, hogy szolgálja, hanem egy közösséget szabályozó keret rendszer, azzal a céllal, hogy előre vigye szeretett sportágunkat! Azért érzem becsapva magam, mert azt mondtad, számít a véleményem, amivel a közösségünket képviselem, és ezt el is fogadod, akkor miért nem látom a tetteidben, nem csak most a 2023-as versenyszabályzattal kapcsolatban, a múltban sem Veled kapcsolatban azt, hogy amit megígérsz azt, be is tartod! Nem gondolod, valamikor egy őszinte tiszta pillanatodban, hogy ez a közösség megérdemelné végre, a jobbítást és a változást, akár Részedről is?

Magam részéről azt tudom neked megígérni, kedves Kristóf, hogy önzetlenül és nem a saját érdekeimet képviselve, minden tőlem telhetőt megteszek, és minden eszközt bevetek azért, hogy a közösségünket a legjobban képviselje és szolgálja a 2023-as versenyszabályzat is! Igaz az egyértelmű számomra, hogy Neked kellene ez az, amúgy önként vállalt feladatod legyen!

Fel szeretném hívni a figyelmedet, hogy a lenti lista, amit most is megkapsz, egy szélesebb körű egyeztetésnek a kidolgozása, ami kompromisszumokon alapul, és nem csak az én ötleteimet tükrözi, ezért kérlek szépen, tisztelettel, ne csak az irányomban érzett szimpátia vezéreljen, amikor szemrevételezéssel magadévá teszed.

A következő javaslatok maradtak a listán, amiket szóban, részben elfogadtál:

1. A stílusverseny átalakítása, mivel torzítja a versenyt úgy a korosztályos lovak, mint lovasok esetében! Sajnos nálunk nem úgy működik ez sem, hogy legyen valami pozitív hozadéka.
Fiatal Lónál elbírálási javaslat, 6 éves korig, tehát csak a 4 és 5 éves lovaknál, három napos verseny első napja stílus, a többi pl. alapidőn belüli hibátlanok osztoznak a pénzen, vagy alapidő megközelítés vagy folyamatos összevetés. Harmadik nap egyszeri összevetés. 6 éves lovaknál már teljesen fölösleges a stílus bírálat.
Fiatal lovasok és kezdő lovasok szigorúan stílusbírálati lap használata (pl. Burucs Balázs féle), mellett legyenek elbírálva, amit a stílusbíró aláírásával el is vihetnek haza. További elbírálási módok: szalagot kap minden hibátlan alapidőn belül, alapidő megközelítés, folyamatos összevetés, egyszeri összevetés, nemzetközi szabályzat szerint!

2. Pénzdíjak igazságosabb visszafordítása, a megnövekedett befizetéssel arányosan!

3. A boxdíj oly mértékű változtatása, hogy: a ponyva box a világ minden pontján 10 euró/nap azaz 4000 Ft/nap! Három nap 12 000 Ft! A nem ponyva box max 20 000 Ft / 3 nap!


4. Szúrópróba szerűen doppigellenőrzés lónak, lovasnak, előre be nem jelentett módon! A nemzetközi és hazai versenyeken megbukott versenyzők névsorának közzététele! Német példa, a verseny állatorvosa kap 2 dopping készletet versenyenként, amit felhasználhat!
5. Bírók létszáma max. 3 fő, amiből egy stewart, és a stílusbíró is a háromban benne van mivel ő csak 1-2 órát bírál naponta, ugyanannyiért, mint más bíró egész nap!
Az olimpia és világbajnokság minimum bírói létszáma 3 fő, ha itt elég a minimum három talán a hazai versenyeket is meg lehetne próbálkozni!

6. A válogatott kerettagok, amennyiben nem megfelelő magatartási példát mutatnak versenyen vagy versenyen kívül, azonnali kizárásuk a válogatott keretből!

7. A megyei versenyek felélesztése, visszaintegrálása és támogatása. 100 start alatt, 150 startig naponta, ne keljen a szövetségnek semmit fizetni, de a szövetség támogassa anyagilag ezeket a verseny helyszíneket!

8. A versenypálya minimum 20 perccel kerüljön átadásra, ez első lovas indulása előtt, a melegítő pálya méretéhez alakítva a lovasok létszámát. A melegítő pályabíró ne csak díszlet legyen! Pálya építésére standardok bevezetése, azaz a pályán kiszámozott akadályok számának meghatározása, az akadályok méretének meghatározása (%-ban pontosan leírva a kiírás szerinti magasságúakat) a többi 5 cm-rel lehet kisebb, vizesárok szélessége, összetett ugrások száma, minimum feladatok (vonalak, ívek) pontos száma. A nemzetközi kiírás figyelembevétele az, hogy a pályarajz 30 perccel az adott szám megkezdése előtt kifüggesztésre kell kerüljön a pálya bejárata körül.

Lehetne szakmai vitát folytatni a szabályokkal kapcsolatban, ha erre lehetőséget biztosítottatok volna, de mivel ilyen sem volt eddig, légy szíves ne akadályozd a fejlődést, mert az úgy is utat tör magának!

Tisztelettel: Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 3 hónapja ezelőtt #244
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Nyílt Levél Szotyori Nagy Kristóf, Díjugrató Szakági Elnök Részére!
Tisztelt Elnök Úr, Boldog Új Évet!
Kedves Kristóf!

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok hozzád, a Pellet Hungary LSE tagszervezet nevében, hogy a 2022-es év könyvelő és illetékes szakbizottsági tag által aláírt és elfogadásra javasolt részletes pénzügyi beszámolót mihamarabb, de legkésőbb 5 napon belül részemre megküldeni szíveskedjél.
A félreértések elkerülése végett, amit szeretnék, az a szokásos táblázat, ami eddig minden évben elfogadásra került, annak a táblázatnak kérném szépen az összes sorát részletezve, a fent említett felelősök aláírásával együtt.

Megküldés hiányában annak okáról tájékoztass légyszíves.

Továbbá, szintén 5 napon belül légyszíves küldd meg számomra 2023-as évi versenyszabály tervezetet is, amiben már a tagszervezetek által megküldött módosító javaslatok is szerepelnek.

Megküldés hiányában annak okáról tájékoztass légyszíves.

Köszönettel: Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.