Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: 2022 évi összefoglaló
1 éve 4 hónapja ezelőtt #243
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
2022 évi összefoglaló

Mivel többen jelezték felém az igényét egy olyan összefoglaló beszámolónak, ami hűen tükrözi az ez évi eseményeket, ezért, a teljesség igénye nélkül, megpróbálkozom ezzel a feladattal (is).

Az idei év egyik első eseménye a Díjugrató Szakági közgyűlése volt. A közgyűlésen megpróbáltam, megosztani a résztvevőkkel, milyen cselekmények voltak a 2021-es év folyamán. Például az az összeférhetetlenség, ahol Szotyori Nagy Kristóf a Prosper Lovasklub Kft. képviselőjeként, négyesfogathajtó Európa bajnokság versenyigazgatója volt, a Magyar Lovassport szövetség megbízásából, Stróbl Dorottya aláírásával. Igaz, hogy a Magyar Lovassport Szövetség alapszabálya ezt ebben a formában kizárja, de ezzel senki nem foglalkozott. Felhívtam a figyelmet arra, hogy a Kristóf szakmai beszámolója köszönőviszonyban sincs a témájával, de ez sem hatott meg senkit. A következő érdekesség az volt, hogy a pénzügyi beszámoló számai nem feleltek meg a valóságnak, amit el is ismert a készítője, de ennek ellenére a közgyűlés többsége elfogadta. Utána kibontakozott a mikrofonért egy közelharc, aminek a győztese a felszólaló Jámbor Vilmos volt. Sajnos a közgyűlésen résztvevők többsége, tisztelet a kivételnek, nem fogta fel milyen felelősség nyomja a vállát, és mindenre bólogatott hűségesen, mint foxi kutya a párizsis szendvicsnek.

A következő mérföldkő a Magyar Lovassport Szövetség közgyűlése volt, ahol több érdekesség is történt. Kiderült mindjárt az elején, hogy az alapszabály nem vonatkozik ide sem. Azért, mert így szoktuk válaszolt Stróbl Dorottya. Érdekes volt látni a sok számomra ismeretlen embert, akik részt vettek, ezen a szép keddi munkanapon, de felbukkant a CBA kommunikációs igazgatója, akit a tévé képernyőjéről ismertem fel. Mit keresett nála a szavazólap, nem tudom azóta sem, és a többi ismeretlen szavazónál szintúgy. Érdekesség az, hogy az addig szolgáló felügyelő bizottsági tagok csoportosan lemondtak, és eltűntek, vajon miért?, mert a propaganda kommunikáció azóta is az, hogy: minden a legnagyobb rendben! Megtudhattuk Lázár Vilmos Úrtól, hogy a kormánytól nagyvonalúan kapott támogatásból, lóvásárlásra és lóbérlésre is jutott, persze a számokat nem árulta el, azóta kiderült az NLSF bizottsági tag Szebényi Dániel elmondása alapján 200 000 Euró (kb. 80 Millió Ft/db) 10 db lovat vásároltak, de semmi pánik, amiről kiderül, hogy nem megfelelő a német partner puszira kicseréli. Továbbá bérelnek 5 db nagypályás lovat 400 000 Euró darabáron (kb.165 Millió Ft/db), úgy, hogy nincs megmondva mi a konkrét ló.

A Magyar Lovassport Szövetség közzé tett mérlegadatai alapján 2021-ben 4,2 Milliárd állami támogatás érkezett!
Miért, nem a hazai lovaságazat a nyertese az állami támogatásnak? Miért nem a magyar lótulajdonosokat vonták be ebbe a nagyon komoly lehetőségbe?
Miért akarták a Zeusz nevű ténylegesen nagypályás lovat (féláron) 70-80 Millió Ft-ért bérelni, a magyar tulajdonostól, amikor a német lókereskedő ennek a többszöröséért (165-170 Millió Ft), ad olyan lovat, ami a közelébe sincs a Zeusz képességeinek?
Miért egy német lókereskedőhöz kerül a magyar adóforint, ha ez a magyar lótulajdonosokat is boldogíthatta volna?

Közben többed magammal szerettem volna a német partnerrel kapcsolatos szerződéseket megnézni, de nem hagyták, csak titoktartási nyilatkozattal, amivel azóta sem értek egyet, hisz a célom a lovastársadalom tájékoztatása nem a saját magam kíváncsisága kielégítése. Azóta Lázár Vilmos írásban is jelezte, hogy nyugodtan nézzük meg a szerződéseket, Jármy Miklós is erre buzdított, közben eddig elutasítottak, és mindenféle indokkal húzzák az időt. Egy kérdés fogalmazódott ezzel kapcsolatban meg bennem:

- Miért kell titkolózni akkor, ha minden rendben van?


Azóta megbíztunk egy-két ügyvédi irodát akik ki fogják az iratbetekintést kényszeríteni a szemérmesen titkolózó Magyar Lovassport Szövetség tulajdonában álló Lovassport Nkft.-nél. Nem hagyják az iratok megtekintését, ami szerintem teljesen törvénytelen, de közben meg a versenyeredmények nincsenek sehol, nem tudjuk kik az éppen a programban lévő lovasok, nem tudjuk a csere-bere után mely lovak maradtak, melyek cserélődtek, milyen feltételekkel cserélték őket, ráfizetett a német partner, hol állomásoznak éppen a lovak, a lovasok, mennyiért milyen feltételekkel vesznek a programba részt.
Persze a mellébeszélő oldal „Lovasok útja...” folyamatosan osztja az információt, de a lényeg valahogy mindig, mindenhonnan kimarad...
Stróbl Dorottya nyilatkozata a HVG-ben: „tudomása szerint csak négy lovasszervezet támadja őket, s elképzelésük sincs miért.”

Sajnos, amit olvasok ismét nem a kompetenciát, hanem az ellenkezőjét árulja el a kedves Főtitkár asszonyról is, akit nem szeretnék megbántani. Azért, mert ha tagszervezetek kérdéseket tesznek fel amire az illetékesek nem válaszolnak mióta minősül támadásnak, ha törvényes iratbetekintést szeretnének tagszervezetek kieszközölni ez mióta támadás?

Kérem tisztelettel, alap kompetencia egy felsővezető esetében, egy adott helyzet értelmezése, értékelése, felismerése! Abban az esetben, ha ez nincs meg, mindenki levonhatja a következtetést, hogy ez mit jelent.

Tehát kedves Stróbl Dorottya senki sem támad Titeket, szeretnénk, hogy számoljatok be a kapott állami támogatás felhasználásával kapcsolatban és szeretnénk válaszokat kapni a feltett kérdésekre.

Vajon jogosan merül fel bennem, hogy valami nincs rendben a közpénz felhasználásával kapcsolatban, és a Magyar Lovassport Szövetség gazdálkodásával kapcsolatban, ha ilyen nehezen halad az iratbetekintés, és a válaszok sem érkeznek a feltett kérdésekre?

Végezetül az idei csúcsverseny a varsói nemzetek díja döntő volt, ahol a 11 induló csapatból a 11. lettünk. Sajnos!

Mióta megérkezett ez a történelmi jelentőségű állami támogatás, sajnos nem látni a történelmi jelentőségű fejlődést vagy versenyeredményeket! De a történelmi léptékű sunnyogást igen!

Ez történt nagy vonalakban idén, bizakodással várom a következő esztendőt, hátha a Magyar Lovassport Szövetség meglep valami pozitív eseménnyel!

Boldogabb Új Évet Mindenkinek!

Tisztelettel: Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 4 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.