Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: #énishibáztammár
1 éve 5 hónapja ezelőtt #230
  • kalanhelga
  • kalanhelga profilkép
  • New Member
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: 1
#énishibáztammár

Lehetne ez egy szuper kezdeményezés, ha nem ismerném a valódi hátterét…

Lovasok tesznek fel lovaikkal átélt bakikat, amelyekkel felhívják lovastársaik figyelmét arra, hogy hibázni emberi dolog, egy rossz távolság, ellenszegülés, stb…nem jelenti a világ végét.
Ezzel a résszel egyet is értek.

A valóságban ezt a “mozgalmat” arra használja fel a döntéshozók egy része, hogy igazolja saját, és a lovassportban elismertetett “szakembereik” lovakhoz, lovagláshoz, lótartáshoz fűződő ártó tetteit.
Tisztelet a kivételnek.

Tudom biztosan néhányukról, tapasztalataim alapján, hogy tesznek ők magasról a lovak jólétére, testi, és mentális egészségére… szeretném hangsúlyozni, akinek nem inge, ne vegye magára!

Ott, ahol nincs következménye annak, ha a “siker” érdekében fájdalomcsillapítóval, nyugtatóval versenyeznek sérült sporttársaikkal, dörzsölik, megüttetik lovaik lábait, hogy óvatosabbak legyenek, lósuttogó sarlatánnal összeszurkáltatják testüket valami elmebeteg cél érdekében, pálcával hurkásra verik ezeket az élőlényeket tehetetlen dühükben, ha nem azt tetszik, amit ők akarnak. Mindezt a színfalak mögött teszik, sunyin, alattomosan, majd kiállnak a grémium elé nagypofával a #mindentalovakjóléteérdekében, meg #énishibáztammár szöveget skandálva, félrevezetve a jóérzésű, jólelkű, tényleg a lovak jólétét akaró Lovas társadalmat.

Kedves Lovasok! Látjátok a különbséget baleset, és lókínzás, baki, és erőszaktétel, tanító szándékú, és indokolatlan bánásmód között. Képesek vagytok felismerni a szélsőségeket!

⁃ Ameddig döntéshozóink nem állnak ki nyíltan a lovakkal szemben tanusított erőszak ellen,
⁃ amíg saját maguk nem mutatnak jópéldát tanítványaiknak, és úgy, és addig használják lovaikat, ameddig már a szívük sem viszi,
⁃ ameddig nem néznek szembe a saját lovaik ellen elkövetett ártó tetteikkel,
⁃ ameddig kellő alázattal nem adják meg nekik a élsporthoz nélkülözhetetlen törődést és szeretetet,

addig a magyar lovasport, szerintem, nemhogy az olimpiára nem fog kijutni, de még egy arra kvalifikáló nemzetközi versenyen sem fog tudni eredményesen, és a lovak szemszögéből fájdalommentesen, labdába rúgni.

Kalán Helga
Utolsó szerkesztés: 1 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: kalanhelga.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.