Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Kórusz Attila gondolatai...
1 éve 5 hónapja ezelőtt #234
  • Admin
  • Admin profilkép
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: 1
A hétvégén a balatonvilágosi nagycirkuszban rendezték meg a mesterek tornáját!

Csak úgy Globál!

Természetesen elismerve az ottani sporteredményeket, tisztelet a kivételnek!
A gyengébbek kedvéért a kivétel az, akiről most írok!

Út az olimpiára válogatott keret, Nem vett részt tudomásom szerint!
Elnézést, lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de nem találok olyan hiteles oldalt vagy tájékoztatást, ahol kristály tisztán megtalálható az információ a kerettagokról, lovakról, a versenynaptár tervezetről, hogy hol tudnám követni a felkészülést!

Kedves Német István szövetségi kapitány!
Ha netán eljut hozzád, légyszíves tájékoztass minket, melyik kerettel és lovakkal készültök?!
Jelenleg az az érzésem, mintha járókerettel, készülnétek, ami, tudomásom szerint, nem ugrik 160 centimétert.

A magyar lovas sportban résztvevő embereknek és tagszervezeteknek, hívom fel szíves figyelmét írásommal! Gondolkodjunk együtt a sportág sikere érdekében!

Nem akartam kigrimaszolni, a cirkuszban a „Bohócot”, de ha már kikényszeríted belőlem, akkor írnék a teljesítményedről pár gondolatot!
Mint versenyző, mint edző, mint mester, mint a Magyar Lovassport Szövetség szakmai alelnök, mint Díjugrató Szakági elnök, mint NLSF bizottsági tag, mint a Nemzeti lovardáért alapítvány kuratóriumi tagja, mint Tattersal SE tulajdonosa, és a Prosper lovasklubb vezetője!
Én csak arra szeretnék tisztelettel rávilágítani, hogy alkalmatlan vagy, a látottak alapján, a ló szeretetére és a sportban a lóval való harmonikus kapcsolatra!
Miért mondom ezt?
A tegnapi versenyen, 130 cm-en miután lebontottad a pályát, a lovadnak ismét elege lett. A te reakciód felháborítottak, mivel egy nyugtató simogató mozdulatot, vagy a ló számára megnyugtató mozdulatot sem láttam tőled. Ha igazi sportember lennél, fel is adhattad volna… De te a folytatást választottad, ahol ismét sikerült, kiütni az akadály felső rúdját. Gratulálok a sikeredhez ismételten, hozzád méltó helyen zártad az eredménylistát!

Maga te vagy ennek a cirkusznak a bohóca, de egyben a cirkuszigazgató is!!
Kedves Mester!
Kedves Chuck Norris!

Értékeld át valósan a teljesítményed, a Magyar Lovassport Szövetség vezetőség teljesítményét, munkáját, valóban ez az út vezethet az Olimpiához? Felháborító ez az egész, amit képviseltek!
Azon csodálkozom, hogy még nem fordult meg a fejetekben, a lemondás lehetősége!

Amióta ti vezetitek a magyar Lovassport Szövetséget, lóhiányról és pénzhiányról beszélgettek és arról tájékoztatjátok a nagyközönséget, hogy ez a két tényező hiányzik a nemzetközi sikerhez!
Holott az egész díjugrató szagági felfogás, vezetők, versenyrendszer, orvosok, versenyhelyszínek, edzők, tenyésztők es mindenki, aki kellene ahhoz, hogy világszínvonalon lehessünk, hiányzik!!

Sajnos a lovassportban a jelenlétetek egyre kínosabb! A nemzetközi megítélésünk úgyszintén!!

Tudomásom szerint e hét elején újra kilátogattok a német partnerhez lovat próbálgatni, azt javaslom forduljatok meg a reptéren, ne lovat próbálgassátok, azon már túl vagytok!
Egyedül a lemondást nem próbáltatok meg a több mint tíz éves szakmai vezetésetek alatt. Ahogy kommunikáljatok a „0” pontig sikerült eljutni!! Szép eredmény! Ki, hogy értékeli ezt?

Nem hiteles forrásból tudomásomra jutott, hogy a Kövy és a Németh megpróbálta a cirkuszt elhagyni, de a cirkusz igazgatósága nem fogadta el a lemondásukat!
Pedig javítottak volna saját megítélésükön!

Azért nem felejtettem, el, hogy vannak hazánkban, tehetséges lovasok, lovak, és egyesületek, akik saját önerőből finanszírozzák, szeretett sportágunkat, és eredményesen részt tudnak venni, pl. Prága Globál. Le a kalappal előttük!

Őszinte Lovas Baráti Szeretettel
Kórusz Attila

VIDEO: fb.watch/gX3uF0q9ux/
Utolsó szerkesztés: 1 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: Admin.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 5 hónapja ezelőtt #229
  • Admin
  • Admin profilkép
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: 1
Gondolataimat nyilvánosan kizárólag a lovak védelmében és a nemzetközi szinten sikeres, eredményes magyar szereplés támogatása érdekében fogalmazom meg!

Én azt gondolom amíg a díjugrató szakág Elnőke amatőr módon lovacskázik, még talán értékelhető a lelkesedése nem beszélve a bátorságáról!
Aki követi a magyar díjugrató sportot többség tudja ki az a “Stílus király”!
Nos nekem ezzel lenne némi problémám… hiszen vezetőként ezt képviseli és példaképként tekintenek rá sokan a sportban!
Senki nem beszél a Lóról, aki a sportoló társa, ebben a sportban, vajon Ő mit élhet át?!!!
Ezt a példát látják az Elnök úrtól a fiatalok, a tanítványok, versenyzők, és a közönség!
Egy két kommentet olvasva páran úgy gondolják, hogy igen is Ön egy tehetséges versenyző! És követendő példa is egyben!
De Nem!!! Higgyenek nekem!
Ha az lenne, korából adódóan találkoztunk volna a nemzetközi versenyeken, az Ő részéről, mint sportoló, versenyző!
Felteszem a kérdést?
Ez a megfelelő irány?
Mi az a mérőeszköz ebben a sportágban, ami felnőtt csapatteljesítményük alapján sikertelen vezetőket az évek során ezekben a pozíciókban tarthatnak?
Tisztelt vezetőség,
Ha olvassák levelem, a felnőtt díjugratást csapatban, nemzetközi mezőnyben elért eredménye alapján ítélem meg, az elmúlt 10 év munkáját, „sikerét”!!
Nem kell sokat gondolkoznom azon, hogy megfogalmazzam, munkájuk értékét, mivel az önök vezetője (MLSZ Elnök Úr) értékelte munkájukat! „0”, pont.!! vagy pont „0”!!

Követve a próbálkozásokat a hiteles tájékoztatásban, nem szeretném minősíteni, ezért idézem: „Casallandia PS ifj. Kövy Andrással nagyszerűen debütált a nemzetközi porondon. Péntek, Big Tour CSI*, 130cm hibátlan pálya!”
Az a Kövi András, aki eladta azt a lovat, amivel 160 cm-en versenyzett? Aki társa lehetett volna akár az olimpiai kvótaszerzésben?
Kérdezem tisztelettel, kedves vezetők: - még mindig az Olimpiai keret tagja???
Mint elhivatott sportoló.
Pénz (anyagi haszonszerzés)? Vagy az olimpiai részvétel lehetősége, ahol képviselheti a magyar nemzetet?
Ja, nem!!!
- Edző is vagyok! Versenyző is vagyok, versenyrendező is vagyok, utánpótlás szövetségi kapitány is vagyok és lókereskedő is vagyok (egyidőben)….
- Kérdésem: mi az, amit ezekből a tevékenységekből 100% -kal csinál?
Készül az olimpiára?
Próbálgatják a lovakat, amivel Párizsba szeretnének menni 135cm-en?!
150-160 cm-en kell próbálgatni, meg gyakorolni plusz csillagok….
Ezt nem gondolja senki komolyan?!

Olyan vezetőket kell keresni, akik négymilliárd Forintból olyan csapatot tudnak összerakni, hogy a magyar sportszerető, közönség minden nemzetközi tornán, egységesen tiszta szívvel, nemzeti öntudattal, szurkoljon és örüljön sikerüknek!!
Olvasva a sportért felelős államtitkár Úr nyilatkozatát, 2028-, vagy 2032 -re lát lehetőséget az Olimpiai kvalifikációjára, amennyiben összejön!
NEM DOBOGÓS HELYEZÉSRE, HANEM RÉSZVÉTELRE!
Ez azért van, mert az Önök teljesítményére alapoz!
Bízom benne, hogy amit jelenleg Önök képviselnek és vezetőként érvényesítenek, nem lesz sokáig, lehetőségük úgy vezetni tovább a szövetséget mintha a saját forrásból családi vállalkozásukat vezetnék, rokon, sógor, koma, keresztapa, feleség…stb
Jelenleg sajnos igy is lehet.
Ezért tartunk ott, ahol tartunk!
Államtitkár Úr ahogy fogalmaz:
„-átláthatóság, teljesítmény alapú gondolkodás és finanszírozás – amelytől azt várják, hogy a sportágak által felállított célok hatékonyabban valósulnak meg, mint az elmúlt tíz évben –, fenntarthatóság”

Tisztelt … Szotyori Elnök Úr,
Amit a videókon és a képen láttunk a lóhoz nagyjából semmi köze.... vagy bejön vagy nem! És a lényeg....Ezzel a tudással dönt és döntött sorsokról, utánpótlásról, kiválasztásról, pénzekről a díjugratás jövőjéről!
Fel szeretném hívni a figyelmét!
Véleményem szerint, igenis ehhez a sporthoz kiemelkedően fontos az ész az intelligencia a finomság az elegancia az alázat az állat tisztelete és szeretete! Ha komplexen nézzük mindezt, akkor, véleményem szerint, Ön bizony nem kompetens a feladat elvégzésére!
Így vezető és döntéshozó nem lehetne! A minimum az, hogy képeznie kellet volna magát, amire 10 éve nem volt igénye! Én nem vagyok díjugrató de folyamatosan jártam a világot és a mai napig mindent megteszek, tanulok, hogy jobb legyek.
Én nem vagyok sportoló, de a lovam a társam!!!
Igenis ez a videó nagyjából tükrözi a hibáit és ha tetszik hanem, nem árt, néha a tükör!

Maradok Tisztelettel;
Kórusz Attila

Ui: Ezúton is szeretnék gratulálni Czékus Zoltának a bajnoki címhez, a lónak is, erőt egészséget kívánok azért, hogy felérjenek a nemzetközi élmezőnybe! Extra lovad van!
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 1 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: Admin.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.