Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Levél a Lovassport NKFT -nek
1 éve 6 hónapja ezelőtt #225
  • Admin
  • Admin profilkép
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: 1
Tisztelt Kádár Attila!
Kedves, vagy éppen kedvetlen Attila!

Megkaptam nekem címzett leveledet. Felvetéseiddel, kérdéseiddel kapcsolatban az alábbiakról szeretnélek tájékoztatni.

1. A leveledben kifogásolt politikai minősítést továbbra is fenntartom, mert az általatok alkalmazott módszerek a történelmi és jelenkori tapasztalataink alapján a baloldalra jellemzőek:

- nem a választásokon állnak helyt, hanem kikiáltják magaukat többségnek (=nép, = lovastársadalom)
- az elért teljesítmény ellenére származása alapján akarnak kirekeszteni embereket (B listázás, ha emlékszel a történelem órákról erre a fogalomra)
- az elért teljesítményt nem ismerik el, relativizálnak, inkább megbélyegzik az ellenfelet (milliárdos=burzsoá=NER stb)
- az emberi irígységre apellálva gerjesztenek indulatokat
- álhíreket terjesztenek (ellopták, sunnyognak, sikkasztanak, korrupicó, hazugsággyár...)
- imádják a névtelen feljelentéseket (kérdezd az Agrár Minisztériumot...)
- statáriális bíróságot játszanak így ítélkeznek, gyanusítgatnak, semmibe veszik a fennálló jogrendet

Na, ezek vagytok ti.

Fontos azonban leszögezni, hogy a politikai párhuzam tekintetében nem az egyes emberek, lovasok eltérő politikai irányultságával van bajom, hiszen ez a pluralizmus normális a demokráciában, ha valódi értékekről beszélünk. A gond az, hogy eszközeitek a felelőtlen ellenzéki hőbörgésre jellemzőek. Hiába "véded" tőlünk, "megfélemlítő családjainktól" a leveled végén álszent módon a Kormányt - mely ezen a programon kívül is rengetegett tett a lovassportok a lovas ágazat támogatásában - az "L1G" posztotokkal, és állandó "közpénz"-ezéssel való heregelésetek mindent elárul rólatok.

2. A leveledben gátlástalanul hazudozol velem és JB Koronaőrrel kapcsolatban is, arra építed rágalmaidat. Ezzel kapcsolatban jogi úton kívánok elégtételt venni.

3. A program működtetése a Magyar Lovas Szövetség megválasztott vezetői által létrehozott bizottság és a szövetség tulajdonában álló Lovassport Nonprofit kft. kötelessége és felelőssége. Elszámolással a program lezárultával tartozunk a folyósító hatóság, szakmai számadással pedig a lovastársadalom felé. Ez 2023-ban lesz. Addig, és míg felületeiteken terjesztett hazugságaitokért nem kértek nyilvánosan bocsánatot, a további provokációitokra ne várjatok tőlem választ.

A béke és lovas sikerek reményében maradok addig is tisztelettel,


dr. Jármy, Miklós
Tabajd, Bélápapuszta
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 6 hónapja ezelőtt #223
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Lovassport NLSF KFT
Bazsó Gergely ügyvezető igazgató,

Lázár Vilmos Lovasszövetség Elnök

Tisztelt Dr. Jármy Miklós!
jelenlegi megbízott kommunikációs tisztséget betöltő Úr

Kedves Miklós!


Tárgy: „ármánykodás, nulla pont és segítség nyújtás,” az Egyesületek és a Lovastársadalom részéről egy-két dologban - tisztánlátás céljából- szakmai összefoglalás, kérdések az olimpiai felkészülési programmal kapcsolatban


Az utóbbi napokban igen aktív voltál a közösségi médiában, üzengettél, írogattál, éjszaka, utána ismételten támadtál. Elsősorban emiatt, másodsorban, a közben felmerült kérdések miatt, Neked tesszük fel azokat a tisztánlátás céljából.
Szeretnék egy két dolgot a tudomásodra hozni, s ezzel kapcsolatosan a felmerült dilemmákra/vádakra választ kapsz és szeretnénk kapni.

Lázár Vilmos által és általad írt minden levél politikai rágalmazásokat tartalmaz, (komcsi, libsi, vagy ha bármit bárki kérdez csak baloldali lehet és rágalmaz, ármánykodik, örül ha hibáznak a lovasok stb. volt itt már minden.

Ezúton szeretném korrekten letisztázni és a tudomásotokra hozni, hogy az általam képviselt Lovasok, Egyesületek, Lovastársadalom, akik érdekeit védjük, különböző politikai beállítottságúak, de ahogyan a versenyeken vagy a hétköznapi életben nem viszünk a lovassportba politikát, így kérlek tartózkodj a későbbiekben ezen a rágalmazásoktól és szűkítsük pusztán a szakmai kérdésekre/válaszokra a kommunikációt.
Így nem gerjesztjük a hangulatot, s amennyiben a lovastársadalom kielégítő választ kap a kérdéseire, illetve a szerződésekbe betekintést kapunk, véleményem szerint mindenki megkapja a választ/ vagy úgy dönt, hogy nem kapja meg, s utána közösen fellép és érvényesíti akaratát a Programmal az Elnökkel a Vezetőséggel kapcsolatosan, vagy kivizsgálást kér a jelenleg Kormány által felállított Korrupció Ellenes Hatóságnál, illetve a Legfőbb Ügyészségnél, illetve a megfelelő Hatóságoknál, továbbá kezdeményezik egy taggyűlés összehívását és felállít egy független vizsgálóbizottságot.

Így nincs személyeskedés, nem ér senkit sérelem, Lázár Úr szavával élve: legyen ez a

„nulla pont”!

1./ Mint az számodra is ismeretes NLSF Program elsődleges célja a 2023.április hónapban megrendezésre kerülő nemzetek közötti csapatversenyen történő olimpiai kvalifikáció és a párizsi Olimpián történő részvétel. (ezt a Te facebookon idézett szövegedből emeltük ki)
Többször nyilatkoztátok, hogy a programra két forrásból 3 Mft-ot kaptatok, melyből a díjugratás kapott a legtöbbet a szakmai döntésetek követően.


A tájékoztatódban szerepel, Paul Shockemohle cége nyerte a pályázatot,
(későbbiekben P.S. lesz rövidítve), mivel ő tudja a kettő az egyben (vásárlás+bérlés garanciával biztosítani Magyarország részére biztonsággal)!
Tájékoztatsz Mindenkit, hogy vásároltatok 10 lovat, illetve 18 hónapra a programra a sportjogát béreltétek 5 db lónak, a pályázat nyertesének kihirdetése után azonnal.
Ezeket szerződésekbe foglaltátok.
Az elnyert Pályázó kötelezettsége, hogy a magyar lovasoknak, képzést, fizetést, versenyeztetést és öt olyan lovat biztosít a kvalifikációig és a kvalifikációra, amivel ezt az olimpiai kvalifikációs célt eltudjuk érni, s azok addig is három/négy csillagos versenyeken fognak részt venni.
Szebényi Dániel tájékoztatása, s a Te beszámolód alapján az öt lovat 160-170.000.000.-Ft/ db áron béreltétek/ 18 hónapra (a lovak nincsenek megnevezve), illetve a megvásárolt 10 db lovat 200.000.-euró, összegért vásároltátok, ezek a lovak meg vannak nevezve és át vannak már íratva az NSFL KFT nevére.

1./Érdeklődnénk, hogy a fenti állítások akkor megfelelnek a valóságnak?
Ha igen, akkor részletezd, illetve légyszíves ismertesd teljes részletezettséggel, hogy a díjugrató szakág részére az NSFL KFT-be átutaltteljes összeget, miként költöttétek el, hiszen P.Schockemöhle cége, akkor ezek szerint a teljes összeget előre megkapta, átutaltátok?
Milyen összeget, mire különítettetek el, s mik a várható költségek még?
Mennyi pénzt nyert a Pályázó ( P.S. cége), illetve mennyi pénz maradt és a fennmaradó összeg elköltéséről ki dönt, ki a pályázatot elnyerő, mi a feladata?
Elnézést, de a tájékoztatód, részletes, viszont felmerültek még további kérdések, hiszen nem mindenre tér ki az ismertető.

2./ Ugye nem vitatjátok szakmailag, hogy 2023.áprilisi kvalifikáció eléréséhez, szakmailag, a (kezdeti felmérés, képzés, ülés-javítás, stb. technikai edzés után, )ahhoz, hogy áprilisban minden Lovasunk, azaz a kiválasztott öt Lovas starthoz álljon, meg kellene szereznie az előtte lévő évben, azaz 2022.-ben az 1,50-1,55-1,60 magasságokon a rutint, három, négycsillagos versenyeken, ahogyan azt az ismertetődben is írtad.
Ez vonatkozik a lóra és a Lovasra is, tehát mindkét versenyzőre!
Ebben az évben ennek teljesülnie kellett, vagy kellett volna!

Ezt nem vitatja egy Edző, sőt Versenyző és Egyesület sem, hiszen ez az alapja a jövő évi olimpiai kvalifikációnak, s így lenne értelme, hogy a kimondottan erre kapott Kormányzati támogatást, arra a célra költsük amire kaptuk és a legfontosabb a kívánt CÉLT el is érjük! (Hiszen a Kormány biztosította az anyagiakat, így már nincs akadály amiatt, hogy az eddigi magánbefektetők által finanszírozott lovakat időközben eladják.)

2.a. Kérlek nevezd meg azt az öt bérelt lovat, FEI számmal,melyet az olimpiai részvételre kiválasztott öt Lovas lovagolt az elmúlt és ebben az évben és légyszíves pontosan jelöld meg a nevét és az elért eredményeket, a milyen magasságokon versenyeztek ezek a lovak, hogyan teljesült a 3 és 4 csillagos versenyszám?

2.b. Miért nem látjuk, az ismertetődben a pályázatban elnyert, kifizetett, öt bérelt ló teljesítményét?
Így az olimpiai felkészülésben résztvevő Lovasok sem tudtak gyakorlatot szerezni.
Itt állunk az olimpiai kvalifikáció előtt 6 hónappal, melyből egy hónap pihenő, magyarán négy hónap versenyhónap (november-december-február-március) áll rendelkezésre, s áprilisban ott kell starthoz állnunk öt darab 1,60 magasságban biztonsággal teljesítendő Loval, Lovassal!?
Életszerűtlen, hogy eltelt 12 hónap és senki felsem hívta, sőt levelet, felszólítást sem küldött a pályázatot elnyerő Paul Schöc.-nek, hogy az átutalt pénzt ugyan használja, de abból közel egy milliárd forint összeggel kapcsolatos bérlést nem, vagy nem a megállapodásoknak megfelelően teljesíti!?
Küldtetek-e reklamációt, valakinek feltünt-e, hogy P.S. nem teljesítette a vállalt feladatot?

2.c. Mivel ezek nem teljesültek ebben az évben, sőt még az öt lovas a bérelt öt lóval, nemhogy az 1,60, de sem az 1,50 sem pedig az 1,55 versenyszámokon is nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem versenyzett, így akkor miért béreltünk 160-170.000.000.-Ft/db áron lovat?

Hogy értsétek a lovastársadalmat, a Lovasainkat, a többi Versenyzőt aki már bizonyított, illetve az Egyesületeket, s ne vádaskodjatok, s ne rágalmazással vádoljatok/vádoljátok Őket és Engem,:
A varsói 11/11 helyezést követően, Mindenki levonta a következtetést, hiszen soha nem látott pénz ált rendelkezésre, már el is költöttük, s a Programban általatok kiválasztott Lovasok, havi 2000 euróért/hó munkabért kapnak, és készülnek fel külföldön, mindent fizetünk a részükre, mégsem jött az eredmény! Mégcsak megközelítőleg sem.
Megint jött az önámítás, a kamu nyilatkozatok a ferdítések!
A lovastársadalom elkezdett utána nézni a dolgoknak, felhívták egymást, mindenki információt cserélt, és sok Mindenki sok mindent hallott, látott, következtetett, s legfőképpen GONDOLKODOTT! ÉS sok Lovas sértett volt és sértett jelenleg is, majd később kitérek erre is, ebből következett az a megállapítás a lovastársadalom részéről, hogy itt valami nagy
„ mutyi” zajlik! ( Elnézést a kifejezésért!)

Nyilván vannak olyan Lovasok is, akiknek bankokban is dolgoznak hozzátartozóik, sok mindenbe bele látnak, továbbá közöttetek is vannak Sértettek, vagy éppen olyan emberek akiket „ kihagytatok” a lehetőségekből, ezért megalapozottá váltak a gyanúk és az alábbi kérdések:

Minden olimpiai részvételen résztvevő Lovas a saját lován versenyzett az elmúlt és jelenlegi évben, sőt a varsói nagydíjban is a saját lovaikon szerezték meg a 11/11 helyezést, 1,40 és 1,50 magasságokban!

Miért szerepelnek saját lovak az NSFL Programban, hiszen erre a kiírt pályázatot Paul Scöck. nyerte meg és vállalta, hogy a felkészítés alatt biztosítja a ¾ csillagos versenyeken történő rutin megszerzését, az 1,60 olimpiai kvalifikáció megszerzésére, amihez ebben az évben a bérlet lovakkal 1,50-1,55-1,60 magasságokban kellett volna rutint, tapasztalatot szerezni?

2.d.Mi érdeke fűződik a Tulajdonosoknak, hogy koptatják a lovaikat úgy, hogy nem kapnak érte fizettséget?
Hol vannak azok a lovak és mik az eredményeik, akiket béreltünk, 170 mFt/db/18 hó, amire Paul.Schoc. kötelezettséget vállalt?

2.e. Mint ismeretes 2023.áprilisában rendezik az Olimpia kvalifikációs versenyét, 1,60 magasságban! Ehhez az első évben a Pályázó cég nem teljesítette a vállalását!
Kértetek kártérítést, akkor amikor kimentetek az un. „asztalra csapni”?
Mennyi kártérítést kap az állam és mennyi támogatást kapunk vissza?
Nem gondoljátok, hogy abból támogatni kellene más Lovasokat is? Pályázatot kiírni?

2.f/ Itt vagyunk a 2023.április hónap előtt öt hónappal, amiból egy hónap verseny szünet, bizonyára szakmailag elfogadjátok, hogy már a kiválasztott és a Programban szereplő öt Lovasnak össze kellett volna szoknia az 1,60 cm magasságon szereplő lovával, hogy biztonsággal starthoz álljunk! Sőt kellenek versenyeredmények!
Nem veszitek ugye tolakodásnak és szakmailag megalapozatlannak, a lovastársadalom részéről, hogy szeretnénk, ha megneveznétek ezeket a lovakat és felsorolnátok az elért eredményeiket? A pályázatot elnyerő cég ezt vállalta, s ezért fizettünk 170.000.000.-Ft/db bérleti díjat.
Ugyebár elismeritek, hogy 4/5 hónappal a csapatverseny megrendezése előtt már Mindenkinek jogában áll tudni, névvel, FEI számmal bérelt lovakat?
Itt már nem lehet valamilyen lóról és majd cseréjükről beszélni, mert az 1,60 cm magasság!( Nincs idő rá!)
Lázár Vilmos 1,50 magasságot úgy cimkézett meg, hogy nem láttak a Lovasainak még ilyen nagy akadályokat! Ugyan ebben Ti is tudjátok, hogy rendkívül nagyott tévedett és félre tájékoztatott Mindenkit, egy egész országot!
Ha nem tudjátok megnevezni s ugyancsak a saját lovaitokkal szeretnétek kvalifikálódni, akkor a teljes pályázat, közbeszerzés semmisnek mondható és jogtalan a teljes támogatás felhasználása, hiszen a P.S. cég semmit nem teljesít az elnyert támogatásból!?
Milyen intézkedések várhatóak ezügyben?

2.g. Légyszíves nyilatkozz, hogy tervezitek-e saját tulajdonú lovak tulajdonjogának megvásárlását a támogatásból – értem ez alatt a programban kiválasztott, vagy a szakmai döntést hozók tulajdonában történő lovakra gondolok – Jármy , Kövy, Lázár, Szebényi-,Szotyori, Horvát, Fábiancsics,család tagjainak, rokonságának tulajdonában lévő lovak tulajdonrészére gondoltam.


3./Mint említettem a programban szereplő Lovasok/ Barátok/Barátnők/Családtagok között felmerült egy-két információcsere után és a varsói 11/11 szereplést követően, hogy nem látták a bérelt lovakat és a díjugratas.hu oldalon a lovak eredményeit sem, vagy csak részben, de az messze nem a szerződés alapján teljesült, azaz az elmondásotok alapján.

Bárki bármit kérdezett nem kapott választ senkitől.

Tudomásukra jutott, hogy feltételezhetően Győrfi Gábor Paul Schoc. alkalmazottja/ vagy más stróman által létrehozott cég bérli a tulajdonotokban lévő lovakat, akitől Paul.Schoc. bérli tovább a lovaitokat, ezért az NSFL KFT által kifizetett 170.000.000.-Ft/db ló bérleti díjából, azaz összeg amiért P.S. azt az pár darab, meg nem nevezhető, s mégcsak a kvalifikációs szintet meg sem közelítő saját lovainak bérleti díját levonva, nálatok landolt a bérleti díj egy része, azaz visszabéreltétek a saját lovaitokat, erre az időszakra.
A bérleti díj átutalását Ti saját magatok, azaz a Tulajdonos (te esetedben Dr. Jármy Miklós)és/vagy családtagjai, de nyilván itt Szebényi Daniel és/vagy családtagjai, Szotyori Kristóf ( és családtagjai),Kövy András,vagy( családtagjai), Lázár Zoltán vagy családtagjai átutalással kapta meg magán bankszámláira.

3.a.Légyszíves ezzel kapcsolatban nyugtasd meg a lovastársadalmat, hogy a családtagod és magánszámládra kaptál-e utalást ezügyben? Illetve van-e tudomásod arról, hogy a fenti felsorolt Bérbeadók és hozzátartozóik átvettek-e bérleti díjat a lovaikért?

Megjegyzem a beszámolódban a saját lovak használatát említetted, + egy kvalifikációs lovat.
Véleményünk szerint nem szerepelhetnek az olimpiai felkészítő programban saját lovak, és nem jogszerű az azzal kapcsolatos minden kifizetést, mert mint leírtad a pályázatot P.S. cége nyerte.
A holland minta és a magyar jelenlegi program alapján, az a véleményünk, ha olimpiai célra kapunk támogatást és fizetjük a saját lovaitok versenyeit, tartását, minden költségét ( ebben teljesen mást írsz Te, mint ahogyan nyilatkozott a Szebényi Úr) – bérleti díj nélkül feltételezhetően – akkor miért nem lett az szerződésbe kötve, hogy a Program végéig a tulajdonosok nem adhatják el a lovaikat? Miért nem lett erre is közbeszerzés kiírva?
( Pl. Kövy András esetét hoznám fel példának, hiszen teljesen felesleges volt fizetni bármit is, hiszen eladta a lovát és az olimpiai kvalifikációig meg sem tartotta azt)

3.b. Miért fizetjük ebből az olimpiai felkészülésből a lovaitok nemzetközi szintű versenyeztetését, s minden költségét, ezáltal emelve az árát, hogy utána azt a Lovas eladja, és abból a program részére nincs visszafizetve semmi, illetve nincs a vételárból egy a Program részére történő díjazás megállapítva mint támogatás visszafizetés?

3.c.Nem érzitek, hogy ez méltánytalan a magyar lovastársadalom többi Tulajdonosa, Lovasával szemben?

3.d.Ti kijelöltétek a Lovasokat, amit úgy kommunikáltok, hogy a német választott ki, vagy a Lovas nem vállalta ( pl.Kovács Henri), de ki választotta ki a lovasok által kivitt lovakat?

3.e. Ha a pályázatot közbeszerzéssel a P.S. cége nyerte, akkor milyen alapon vannak és szerepelnek jogilag a tulajdonotokban lévő lovak a Programban?
Hiszen tájékoztatásod és Lázár Vilmos MTV1 szereplésében, a varsói versenyt jelölte meg az első állomáskét, célként, „nulla pontként”, melyben kizárólag a saját/ tulajdonotokban szereplő lovak szerepeltek.

3.f.Miért nyilatkozod, hogy P.S. pályázatában az szerepel, hogy a lovasok a saját lovaikkal versenyeznek ebben az évben, miért nem kapott erre lehetőséget a többi lovastulajdonos, tenyésztő miért magatok között osztottátok ki ezt a lehetőséget is?


3.g.Szerintetek az szabályos, hogy az állami pénzen Kövy András és minden lovas lova versenyez és fizetjük teljes évben a költségeit, fizetést is adunk neki 2000 eurót/hó, s mivel a ló ára emelkedett a nemzetközi szintű megjelenést követően, utána Ő úgy gondolja, akkor eladja a lovát?

3.h, Szerintetek, ez nem visszaélés a támogatás felhasználásával? Hiszen közbeszerzéssel P.S. cége nyerte a pályázatot, s neki kell biztosítania a lovakat és mindent a kvalifikáció megszerzéséig?

3.j.Ha a pályázatot P.S. nyerte, neki kellett volna a lovakat biztosítania, akkor mi miért fizetjük a lovaitok/Lovasok lovainak költségét, még akkor is, - ha a munkaszerződésük tartalmazta, hogy egy lovat kivihetnek,- az NSFL KFT állami támogatásból fizeti a fizetésüket és a lovaik lovagoltatását, edzőt, s minden költséget?

3.k.Miért nem bármelyik másik profi/amatőr Lovasunk vagy Tenyésztőnk által tulajdonolt ló kapta ezt a lehetőséget?

3.l. Légyszíves jelöld meg, hogy a közbeszerzési kiírást melyik cég végezte és hol van a közbeszerzési kiírásotok részletezettsége, hiszen annak nyilvánosnak kell lennie!
Szerepel-e benne feltételként, hogy az Pályázhat, aki nemcsak az olimpiai kvalifikációhoz és annak eléréséhez a lovakat, helyszínt, edzést, versenyzők fizetését illetve további költségeit, hanem egy darab saját ló versenyeztetése/ tartása is szerepelt a közbeszerzési eljárásban?

Ha nem szerepel benne, akkor a támogatás felhasználása és minden költsége azonnal visszafizetendő, légyszíves nyilatkozzatok ezügyben, hiszen itt is felmerültek megválaszolatlan kérdések a lovastársadalom részéről!?

4./ Lovasok kiválasztása, egyéb összeférhetetlenség?

Leírásodban tájékoztattál Mindenkit, hogy hogyan történt a Lovasok kiválasztása, s milyen szempontok alapján írtatok össze Lovasokat, melyből mindenkivel egyeztettetek, és egyeztetés után történt a fennmaradt 10 lovas, majd későbbiekben a német Pályázó által véglegesített általad felsorolt lovasok kiválasztása.

4.a.Felsorolnád, hogy melyek és kik voltak azok a Lovasok akikkel egyeztettetek és nem vállalta az ezzel járó vállalásokat?
A kérdés azért merült fel, mert az általam képviselt Lovasok közül akik hasonló eredményt értek el, mint amit Ti prioritásként, feltételként szabtatok, nem tudnak róla, hogy bárki megkereste volna Őket!
Tehát lehetőséget sem kaptak a Programban, ezért érzik úgy, hogy akkor a Te fiad, Jármy Vince vagy ifj.Lázár Zoltán, akkor milyen alapon szerepel a programban?
S itt megállok egy pillanatra és emlékeztetnélek, hogy ebből is vannak sértődöttségek, sértettek!

S nem szeretnénk, ha ezt megint támadásnak vélnétek!

De, szeretnénk ha elgondolkodnátok azon, hogy egy magukat milliárdosként aposztrofált Lázár Család, aki CBA tulajdonos, miért az unoka öccsét teszi be ebbe a Programba, s miért nem adja át a lehetőséget egy másik olyan Lovasnak, aki nem is tudná/tudja megfizetni ennek a képzését, jól jönne neki a fizetés is és még nagyobb tehetség is, több eredménnyel.
Számtalan ilyen van Ti is jól tudjátok! Ezzel nem szeretném elvenni és lealacsonyítani
ifj. Lázár Zoltán tudását, s azt semmissé tenni, de értékrendünk és a jó ízlés, valamint az összeférhetetlenség szerint egy milliárdos ki is tudja fizetni/ áttudja vállalni ezt a képzést, ahogyan azt a tájékoztatódban szerepeltetted ( Pl. Szuhai) Lovasnál.

Nem vitatja senki fiad, Jármy Vince lovaglási tehetségét, s tudását, de Ő is már annyi lehetőséget kapott a Lovassport Szövetség pénzéből, azaz állami pénzből, úgy lovakat mint edzők, tanfolyamok finanszírozását, - amit senki más nem kapott meg -, hogy a jó ízlés alapján, ezt már finanszírozhatta volna a Családja is, így maga elé engedve más nagyon tehetséges sportolókat is.

4.b.Nem gondoljátok, hogy itt összeférhetetlenség van? Saját tulajdonú ló, saját gyermek állami pénzből történő képzése, finanszírozása?

4.c. Az általatok kiválasztott, megjelölt 10 db lovas közül, miért Kövy András és Szabó Gábor kapja azt a lehetőséget, hogy ingázhat, s például a programba ugyancsak jelölt Krucsó Szabolcs miért nem kapta meg ezt a lehetőséget? Mint tudjuk és elmondhatjuk, Magyarország egyik legjobban képzett és legnagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező lovasa. ( Koronaőr képzését is több évig az Ő istállójában képezték!)

4.d. Lázár Vilmos az MTV1-ben úgy nyilatkozott, hogy befejeztük az önámítást, önbecsapást!

Erre vonatkozóan az lenne a kérdésem, hogy az általad inditott sociál médiában „Lovasaink útja az Olimpiára” című terjedelmes ismertetőben, minden hétvégén beszámolsz a programban megvásárolt és a varsói szereplés óta bérbeadott lovakról!

4.e.A lovastársadalom reális képet szeretne kapni a lovak fejlődéséről, miért mégis csak a hibapont nélküli, jó pályákat rakod fel, miért nem szerepeltetitek a rossz pályákat is?
Többször megvádoltál azzal, hogy azt várjuk, hogy a Lovas hibázzon, mint azt máskor is leírtam, senki nem annak drukkol, hogy hibázzanak! Mindenki örül a sikernek!

Sőt teljes tisztelet az Övéké, hogy az 1,50-1,55 és 1,60 pályák helyett 1,25, 1,30 és 1,45 kell versenyezniük már egy éve, az általatok megvásárolt és a szakmai stábbal kiválasztott lovakkal.
Mi pusztán a megvásárolt lovak és bérelt lovak eredményeit és fejlődését nézzük, s mint ahogyan azt náladnál sokkal idősebb lovasok, tenyésztők, sportolók, akik saját pénzből vásárolnak, lovakat P.S. istállóiból is, tudják az árakat, hiszen számtalan esetben vásároltak
csomagban lovakat, így Mindenki, hangsúlyozom MINDENKI tisztában van az árakkal, és betudja határolni, hogy az általatok vásárolt és képzett lovak 200.000. euró/db csomagban történő megvásárlása igencsak eltúlzott. Ezt pusztán egy telefonnal, vagy az interneten fentlévő aukciókkal, illetve a magyar nemzetközi szinten lovagló Sportolóktól könnyen meg lehet tudni. De akár el lehet menni a P.S. céghez is.

4.f. S végül nem utolsó sorban, több helyről hallottuk/tapasztaltuk már, hogy a Lázár Család és a Jármy Család, köztük a gyermekeitek is, mindíg a politikai kapcsolatokra szeretnek hivatkozni, hencegni és megfélemlíteni embereket, sugallva azt, hogy micsoda prioritást élvez Családjuk!
Ezt számtalanszor hallják versenyeken, úgy a Te szádból is.
Miért járatjátok le a Kormányt és azok tagjait, miért éltek vissza a részetekre kapott bizalommal?
Nem érzitek, hogy ezek összhatása miatt a lovastársadalomban, saját magatok gerjesztitek a jelenleg kialakult helyzetet?


A levelemben történt kérdésekben senkit nem szeretnék/szeretnénk megbántani, nem szeretnék személyeskedni, azok pusztán a részemre megküldött és szakmailag alátámasztott és a lovastársadalom által feltett kérdések.

Előre is köszönöm megtisztelő és mindenre kiterjedő válaszodat, mellyel célom a kialakult helyzet a „nulla pontról” történő indítása, s élve a szavaiddal, „jószándékkal”, kötelezettséget vállalok, az Egyesületekért a Lovasokért, itthon maradt Sportolókért a Kormányért a lovastársadalom és az Lovassport NSFL KFT, a Lovassport Szövetség díjugrató szakág közötti kommunikáció lehetőség szerinti kisimítására.




Tisztelettel:
2022.11.02 Tatárszentgyörgy Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 6 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.