Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Válaszlevél Lázár Vilmos személyeskedő levelére...
1 éve 6 hónapja ezelőtt #224
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Lázár Vilmos Válasza alul található a gémkapocs mellett!
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 6 hónapja ezelőtt #208
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Magyar Lovassport Szövetség
Nyílt levél Lázár Vilmos Elnök Úr
részére

Tisztelt Elnök Úr
Kedves Vili!


Legutóbbi levele stílusának és hangnemének okán engedje meg nekem, hogy utat mutassak Önnek abban, hogyan is kell kinéznie egy felelős sportvezető levelének, úgy tartalmilag, mint stilisztikailag.

Nem értek egyet Önnel abban, hogy amikor elfogynak az észérvek, személyeskedésbe kezdek és ezáltal próbálom meg a kérdés feltevőt kellemetlen helyzetbe hozni.
Én Önnel ellentétben nem azt kérem Öntől, hogy „szégyellje magát” hanem azt kérem Öntől, nagy tisztelettel - az egyik tiszta pillanatában - gondolja végig milyen kárt okozott a saját sport-szakmai környezetében és rendszerében a hozzám címzett válaszlevelének stílusa és tartalma.

Rögtön az elején veszek egy nagy levegőt és lemerülök egy pillanatra, az Ön felém irányuló kioktató, személyeskedő, stílusához!

Lekívánom szögezni, hogy bár Ön viccelődik és élcelődik az én esetleges Kossuthomon, - amit büszkén vállalok - én nem élcelődőm azon, ahogy mások kiestek a maraton-kocsi üléséből a fránya fagyökér miatt a kecskeméti kettes-fogathajtó világbajnokságon.

De még nem is nevettem rajta, mert az én értékrendemben ez nem helyénvaló és etikátlan.

Kedves Vili!

A leveledben “tettestársnak” nevezed azokat a lovas embereket, akik csupán tudni szeretnék a valóságot és az igazságot az ún. “olimpiai” programot és egyéb tetemes pénzköltéseket illetően.

Úgy teszel és írsz ez esetben, mintha én bűnöző volnék, akinek tettestársai vannak!
Ezt kikérem magamnak és vissza kell, hogy utasítsam!
A sok személyeskedő és sértő megjegyzéseid között egyetlen egy konkrétum nem hangzott el a tényeket illetően.

Melyek a bérelt lovak, mi a szerződések tartalmai, mi lesz 2023 után, amikor - egy kollégád szerint - elfogy a pénz?
Szebényi Dániel állítása szerint az öt bérelt ló 18 hónapra, €400.000,- darabáron került bérlésre.
Ez azt jelenti, hogy közel 840.000.000,- (!!) azaz nyolcszáznegyven millió adófizetői forintba kerülnek a lovak összesen. Ezt tovább bontva, közel 50.000.000,- azaz ötvenmillió forintért béreljük havonta az öt lovat.

Ezt Te komolyan gondolod, hogy semmi magyarázatra nem szorul? Főleg, ha figyelembe vesszük, amit a Szebényi Dániel állít, hogy nincs meghatározva konkrét ló?

Melyik öt lovat béreljük közel 50.000.000,- (ötven millió) közpénz forintból havonta?

Az M1 Ma reggel című műsorában elhangzott interjúd Díjugratással kapcsolatos része - ami felér a Lovassport Öszödi beszédével - pedig tele van szándékos csúsztatással és igaz nem mondással.

Mely szerint:
Idézet: “… gyakorlatilag Varsó egy válaszvonal volt. Elkezdtünk egészen máshogy gondolkodni….befejeztük ezt az önámítást és önbecsapást, …. ami eddig történt, hogy alacsonyabb szintű versenyeken elért helyezéseket, eredményeket felsztárolva gyakorlatilag a jó hírünket keltettük…” idézet vége.
Mi ez, ha nem a beismerése az eddigi VÁLLALT HAZUGSÁGOKNAK…?

Valamint a további csúsztatások és igaz nem mondások - csak az idézett interjúból - az alábbiak:
1. Az adott versenyszám teljes díjazása megsem közelíti az általad bemondott több, mint 1 millió Eurót.
(950.000,- Zlotyi volt az összdíjjazás, amely 4,84-es € kurzus szerint is kevesebb, mint az általad jelzett összeg 20%-a pontosan €196.281,-! forrás: FEI honlap)
2. Az említett verseny közelében sincsen az olimpiai verseny egyetlen napjának sem, de még az aacheni, sem az egyéb 5 csillagos verseny egyikének sem.
Ha itt nem tudtunk helytállni, hogy fogunk magasabb szinten?
3. Nem igaz, hogy a magyarok még nem láttak ekkora magasságokat, hiszen például a budapesti CSIO versenyen is indult már a magyar válogatott. Az kb. ez a varsói szint volt.
Az pedig szánalmas magyarázkodás, hogy az első forduló után a másodikra annyira feltámadtak a srácok, hogy az utolsó helyre be is futottak…
Nem a lovasok rutinjával volt a probléma, hanem a program elhibázott célkitűzésével!

Dr. Jármy Miklós az NLSF bizottság facebook oldalán nagyon intenzív magyarázkodásba kezdett,
idézet:
„Lázár Vilmos elnök Úr volt ebben a legeltökéltebb, hiszen úgy a forrás megszerzése, mint annak elköltése az ő nevéhez kötődik leginkább…” idézet vége.
Miért állítja Jármy Miklós, hogy a pénz elköltésében Te hoztad meg a végső döntést?
Eddig azt mondtad, egy bizottság döntött. (NLSF) Most akkor légyszíves válaszolj!

Te döntötted el vagy a bizottság? Nem gondolod, hogy Dr. Jármy Miklós a felelősséget Rád akarja kizárólagosan hárítani?

Ő egyértelműen azt írja, hogy ezt a döntést Te hoztad meg. Bizonyára az ilyen horderejű döntések mögött, megfelelő dokumentáció van. Minimum döntés-előkészítő anyagoknak és a döntésről írásos jegyzőkönyvnek is készülni kellene, kellett volna!

Ezeket a dokumentumokat mikor kívánod bemutatni a lovastársadalom számára?
Több helyen is elhangzott az, hogy bárkinek lehetősége van a szerződéseket és egyéb könyvelési anyagokat megtekinteni. Felszeretném hívni a figyelmedet arra, hogy ezt nem tettétek számunkra lehetővé. Titoktartási nyilatkozatot akartatok aláíratni velünk amikor ott jártunk.
Felszeretném hívni a figyelmedet a támogatási szerződés 13. oldal 10.4 bekezdésére, mely szerint:
Idézet:
„A jelen támogatói okirattal összefüggő adatok nem minősülnek üzleti titoknak, nem tarthatóak vissza üzleti titokra hivatkozással” - idézet vége.
Vajon a visszatartása szerinted törvényes volt? Légyszíves válaszolj!

A titoktartási nyilatkozat szándékozott aláíratásával egyértelműen kiakartátok zárni annak lehetőségét, hogy az ott megismert adatokat a lovastársadalom rendelkezésére bocsássam.

Lenne még egy kérésem a vásárolt lovakkal kapcsolatban!
Nagy tisztelettel kérlek, légy oly kedves pontos szövegezéssel küld át részemre a támogatási szerződés azon részét, amely feljogosít Téged lovak vásárlására. Mivel szintén Szebényi Dániel elmondása szerint €200.000,-/darab átlagáron vásároltatok tíz lovat, szintén “Olimpiai” célkitűzéssel.

Továbbá nyomatékosan és hangsúlyosan felszeretném hívni a figyelmedet arra, hogy törvényesen működő civilszervezetek, kérés nélkül, az összes szerződést közzé tették volna!
Ez kötelességük is, hiszen állami támogatásról van szó, ami közpénz!
Ha már az első pillanattól kezdve, amikor a megállapodások aláírásra kerültek, még a látszata sem valósult volna meg annak, hogy itt valami titkolni való lehet a háttérben.
Neked ez miért nem evidens?
Mivel a Magyar Lovassport Szövetség vezetősége, ennek az ellenkezőjét tette, ezért nem is értem milyen alapon várja el azt, hogy valaki is elhiszi nektek, hogy valóban minden rendben van.

Kedves Vili!

Véleményem szerint így kellene tartalmilag és stílusában is kinéznie egy felelős és stílusos Sportszövetségi Elnök, egy Sportdiplomata levelének…!

A korrektség jegyében arra kérlek Benneteket, hogy - miután a válaszleveledet teljes egészében kiraktátok a díjugrató szakági honlapra, úgy - ezt a választ is ott szeretném látni!

Csakis a korrektség jegyében!


Tisztelettel:
Kádár Attila
A Magyar Köztársaság Egyéni Amatőr Bajnoka
Utolsó szerkesztés: 1 éve 6 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.