Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Újabb nyílt levél Lázár Vilmosnak
1 éve 6 hónapja ezelőtt #226
Kedves Ifj.Lázár Zoltán,

Engedd meg, hogy tegeződjünk, tapasztalatom és koromnál fogva folytassuk így a kommunikációt. Próbálok mindenre reagálni amiket írtál ha valami kimarad akkor majd bepótolom.
Mivel nem gyakran használom a közösségi oldalamat csak most értesültem arról, hogy megtiszteltél válaszleveleddel. Igaz nem neked címeztem, de látom vannak gondjaid az értelmezéssel, hiába a közel ötszáz pontos érettségi! Na látod ez a baj, hogy nem érted mit írtam és nem is érzed a levél tartalmának a Magyar Lovastársadalomra vetülő súlyát. Gondolom ez a családodból megörökölt arroganciának és felsőbbrendűségnek köszönhető.
Zoltán! Nem azt írtam, hogy nincs semmi eredményed, hanem azt, hogy NEM vagy ODAVALÓ az Olimpiára. És ezt nem én mondom, hanem a magyar lovasok, szakemberek java része, köztük azok is akik belájkolták a dijugratas.eu oldalra feltöltött gyerekes irományodat.
De ez most ez esetben nem releváns.
Olvasva a leveledet amiben annyira fontos részleteket is megosztottál az olvasókkal, hogy már arra vártam, hogy azt is leírod, hogy mennyi a havi zsebpénzed vagy, hogy mennyi adóforintot locsolódtál össze 8 évesen, vagy hogy mennyi csokinyuszit és hímestojást gyűjtöttél a lovasparkban megtartott húsvéti rendezvényen!
A levél nem erről, szólt Zoltán!
Mégegyszer leírom: A levél tartalma és mondanivalója arról szólt, hogy a nagybátyád nyilvánosan megaláz, fenyeget, lebohócoz sportolókat, Magyar Bajnokokat, FEI bírókat ésatöbbi, valamint nem tud és nem is akar elszámolni a 4 milliárd forint közpénzzel, folyamatosan mosolyogva hülyének és semminek nézi a MAGYAR LOVASTÁRSADALMAT!
Mindenkit aki kérdezni mer ellenséget csinálnak belőlük. Te hogy gondolod ezt neki lehet?
Vagy csak neki lehet? Valaki leírja az igazságot az már nem tetszik? Fenyegeti az internet népét, hogy beperli mert megmondták az igazságot? Nyugodtan pereljen be bárkit, legalább akkor teljesen átvilágítják a Lovasszövetség működését és kiderül majd az igazság!
Zoltán, amit leírtam, hogy nem tudtad még befejezni az egyetemet az igaz, hiszen a mai napig is csak egy érettségid van. Hazudtam? Nem!
Az eredményeidhez gratulálok és elismerem őket, de mégegyeszer mondom a szakma és a lovastársadalom szerint te nem vagy odavaló. De majd az élet ezt úgyis bebizonyítja, te majd a közpénzen megmutatod mire vagy képes, elvéve a lehetőséget tehetségesebb ODAVALÓ lovasoktól!
A korosztályodat alapul véve vannak többen is, Alasztics Alíz, Dömse Tamás, Weinhart Virág, Mráz Tamás, … és még páran
akik ennél komolyabb eredménnyel rendelkeznek, viszont mégsem kerültek be az Olimpiai Programba, amiből az tűnik ki, hogy önnek mégsem kellett többet teljesíteni a rokonaira való hivatkozással, hanem inkább egy kicsit kevesebbet!
Örülök, és kifejezetten büszke vagyok rád, hogy nem vetted fel azt a 20-30 ezer forint jutalmadat, vagy ösztöndíjadat, de ha milliárdosok vagytok miért tartasz igényt a KÖZPÉNZRE? Miért nem mutatjátok meg saját erőből?
Ja mert téged kiválasztottak? Ki?
A nagybátyád? Ne nevettesd ki magad Zolika!
Tudod vannak itt olyanok akik már minősültek Olimpiára, Európa bajnokságra de saját erőből saját pénzen!
Az eredményeidre visszatérve, megnézettem azokat tudod a dijugratas.hu oldalon.
Ahogy remélted, hogy ketten a férjemmel ki tudjuk e számolnia dolgaidat így az alábbi tényeket is feltártuk:
2022.-ben hazai és nemzetközi versenyen 112 alkalommal léptél pályára, a legjobb helyezésed egy 4. hely 135 cm magasságon, ami még nagyon messze van az Olimpiától!
A 112 pályádból egyszer sem tudtál nyerni, az esetek 98%-ában a mezőny végén vagy közepén végeztél, sokszor voltál 65., 80. 37., többször voltál KIZÁRVA, és fel is adtál sok versenyt, szóval nem túl fényes, amit az idén a MI KÖZPÉNZÜNKÖN letettél az asztalra!
Nem lehet téged se majd megkérdezni? Vagy majd te is hazudozol össze vissza?
Te leírod, hogy milyen rutinos vagy meg minden, de ez pont ellentétes azzal amit nagybátyád Lázár Vilmos elmondott a köztévében /lovas ÖSZÖDI BESZÉD/ hogy rutintalanok vagytok, meg még nem láttatok ilyen pályákat ezért lettetek UTOLSÓK!
Most akkor mi az igaz? Teljesen össze vagyok zavarodva!
Apropó a saját lovaddal Casperrel több alkalommal is kizártak az idén, az előző két évben csak te lovagoltad ezt a lovat. Caspert soha nem zárták ki 2020-ban, 2021-ben de már 2022-ben több alkalommal. Ezt a Te munkád Zoltán! Ezek a makacs tények, amikkel nehéz vitatkozni, és neked nem is lenne szabad.
Ha egy valódi szponzornál, vagy befektetőnél lovagolnál ilyen eredményekkel és hatékonysággal, téged SENKI nem alkalmazna mint profi lovas! Maximum lovásznak….
Nem beszélve arról, hogy a lovaidat amíg volt valami eredményed mindig mások, lovagolták ALÁD! Így tudtál elérni amit eltudtál. Meg kell nézni az eredménylistát, minden lovadat, profi belovaglók és lovasok készítették a segged alá. El kellene gondolkoznod azon, hogy vidd ki valamelyiket magaddal titokban Németországba, hogy lovagolják ott is a lovakat alád, aztán legyen mit felmutass nekünk hiszen itt az év vége, számot kell adni!
Halló Zolika?! Érettségi 427 pont! Halló!
Most zárom levelem, remélem eljutott az üzenet a kis buksidba, még akkor is ha csak egy érettségid van, inkább húzzál bele, szerezz egy diplomát, vagy vegyétek meg, tőletek azt is kinézném, nehogy te is így járj közel 60 évesen mint Vilibáttyád!
Most nem mondom, hogy szégyelld magad, de előbb-utóbb úgyis SZÉGYELLNED kell majd magad!
Zsigmond Emese
többgyermekes édesanya
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 7 hónapja ezelőtt #207
  • zozó
  • zozó profilkép
  • New Member
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: 1
Lázár Vilmos válaszlevelére reflektálok!

Többször elolvastam Lázár elnök úr levelét és a következő pár gondolat jutott eszembe:

A válszlevél (bárki is írta), egy klasszikus klisé elemeit tartalmazza. Ezt a klisét akkor alkalmazzák, ha konkrét és kellemetlen kérdéseket tesznek fel.

Ezekre vagy nem válaszolnak (vagy csak hónapokkal, évekkel később, esetenként erős nyomásra), vagy 3 féle képpen teszik azt.

Az egyik eset a "Boldog Karácsonyt" a másik a terelés, mellébeszélés, a harmadik a kérdező illetve a kérdés "negatív színben" való feltűntetése.

A levélben például szó esik a varsói kudarcról, "számos kíváló eredményről", a németországi tárgyalásról. Ugyanakkor nem látható az a "felület", ahol ezekről informálódni lehetne, ahol az adatok KÖZzé lennének téve legalább olyan részletességgel, mint Kádár Attila lovaglási hibái. Ezek az eredmények, adatok, információk KÖZtudottan mindenkit érdekelhetnek, ugyanis KÖZpénz felhasználásról van szó!

A Kádár úr által indított weboldalon megjelenő írások hangnemével én sem értek sokszor egyet, de az Ő kérdéseit, amit egy egyesület nevében az illetékeseknek feltesz, szerintem nem illik kritizálni, meg kell őket időben válaszolni!

Az pedig végképp elfogadhatatlan számomra, hogy nevét összemossák egy korábbi vezető nevével, majd a levelet az elnök úr úgy zárja ("szégyellje magát"), mintha egy 5 éves gyerekkel levelezne, nem pedig egy magasan képzett igazgatóval!

Pár nappal ezelőtt elindult egy riportsorozat a neten, ami az NLSF program kialakulását, létjogosultságát hivatott bemutatni. Ezt a kezdeményezést Dr. Jármy Miklós neve fémjelzi. A kérdések egyike a követett példa megismerésére lett feltéve. A válasz az volt, hogy a holland mintát követjük, ami 1980-ban indult. Ez 42 évvel ezelőtt volt, a Hollandoknak már akkor is jó lovaik és nemzetközi szinteneredményes lovasaik voltak, mint Emil Hendrix, vagy Jos Lansink.

A mintául választott programot pedig nem olimpiai párosok dotálásával kezdték, hanem a tenyésztés átalakításával, új premizálási rendszerrel, a versenyrendszerük átalakításával, később pedig pld. a talent program beindításával!

Itt jegyzem meg, hogy pár évvel ezelőtt Magyarországon tartott Kaposváron edzőtábort Bert Romp (holland olimpikon, holland fiatal lovas szövetségi kapitány, a talent program ötletgazdája), de a kurzuson egy szakvezető, sőt, egy talent edző sem vett részt!

Az elnök úr a levélben említi, hogy ősszel edzőtábor lesz az U25 válogatott részére. Biztos, hogy jó a felhasználása a pénznek, ha az igen tehetős szülők gyerekeit támogatjuk közmilliárdokkal?

20 évvel ezelőt részese voltam egy másik ország díjugrató sportjának. Az ottani U25-ös csapatnak is voltak olimpiai álmai. Ezeket 10 év elteltével meg is valósították, az elmúlt 3 Olimpián résztvettek a csapatversenyekben!

Ők is a miénkhez hasonló módszert alkalmazták, Németországban, Belgiumban, Hollandiában csiszolták tudásukat. A különbség csak annyi volt, hogy ehhez nem használtak fel közpénzt, hanem saját zsebből illetve szponzoraik segítségével érték el céljaikat!

A hollandok az NLSF programnál kevesebb pénzből építették fel a Peelbeergen Lovas Központot (szintén nem közpénzből), ahol egyebek mellett 2 db 60x80 m-es kinti pálya 20x60-as melegítőkkel, 3 db fedeles lovarda (2 db 35x75-ös, 1 db 40x100-as) várja az év minden napján a lovasokat!

Végezetül az egyik "ellenzéki" író javasol egy közös megbeszélést a szakvezetéssel. Én résztvettem egy ilyenen, ami után az hangzott el, hogy nagyon informatív, konstruktív volt és minden hónapban kéne ilyet tartani. Sajnos azonban ez 7 évvel ezelőtt volt, (az első és egyben utolsó) azóta semmi!

Tisztelettel Kovács Zoltán.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 7 hónapja ezelőtt #206
  • kalanhelga
  • kalanhelga profilkép
  • New Member
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: 1
Tisztelt Lázár Vilmos,

Azért “fogtam tollat”, mert megszólítva érzem magam Kádár Attilának írt válaszlevelében. Ezt a levelet a saját nevemben írom.
Legutóbbi díjugrató szakági közgyűlésen teljesen elment a kedvem attól, hogy kérdezzek, kérjek, elmondjam aggályaimat, gondolataimat, vagy bármilyen módon, nyíltan kifejezzem véleményemet - pedig szerintem az lenne a célja egy éves rendes közgyűlésnek, hogy megvitassunk célokat, problémákat anélkül, hogy gúnyos leértékelést, megjegyzéseket kapnánk. Nem akartam a bátor felszólalók sorsára jutni, ezért inkább hallgattam…


Hogy miért nem hitelesek számomra? Mert nem kapok naprakész tájékoztatást, mert bársonyszékből pózolva mond erkölcsi ítéletet felettem, kiröhögve, kigúnyolva, megszégyenítve, lehazaárulózva ha kérdezni merek.

Őszintén sajnálom, ha ön az olimpiai felkészülési programról feltett, ám konkrét válaszokra soha nem méltatott kérdéseket támadásnak veszi. Említi, hogy bűntársa vagyok Kádár Attilának…Tudomásom szerint a kérdés feltevés, vélemény nyilvánítás nem minősül bűncselekménynek, így nem is lehetek bűntársa senkinek.

Mennyivel egyszerűbb lenne pontról pontra végigmenni kérdéseinken, és tisztességesen, fellengzés, hazaárulózás, megszégyenítés nélkül, egyenesen a lovasok szemébe nézve megválaszolni őket, bemutatni a szerződéseket, a számlákat, és pontot tenni a találgatások, pletykák, mendemondák végére. Elvégre csak azt szeretném tudni, pontosan mire költötték el a pénzemet… pénzünket. Nem értem, mi ezzel a probléma?

Az olimpiai program létrejöttét örömként kellene megélnie a magyar lovassportnak. A kezdetek kezdetétől megosztani a lovas társadalommal, hogy erre a programra forrást kapott. Ismertetni a program tartalmát, annak céljait, milyen teljesítményeket kell a lovasoknak felmutatni, hogy ebben szerepelhessenek, és folyamatosan tájékoztatni a lovas társadalmat, a program hol tart, milyen sikerei, és kudarcai vannak, hogyan szeretnénk ezen javítani, és büszkék lehessünk a programban résztvevő sportolóinkra. Nem pedig utólagosan, ködből előbújva magyarázkodni, és becsmérelni azokat akik esetlegesen információ hiányban szenvednek.

Kalán Helga vagyok. Ön nem ismer engem. Férjemmel 25 éve vagyunk egymás támaszai, három gyermek szülei, igazgatjuk vállalkozásainkat, újabban lovardánkat, amelyeket saját forrásból építgetünk, annak ellenére hogy tisztában vagyunk azzal, hogy lovarda beruházásunk az elkövetkező 100 esztendőben biztosan nem fog megtérülni, mégis azzal a tiszta szándékkal tesszük mindezt, hogy Magyarország egyik legprofesszionálisabb lovardáját hozzuk létre, hozzájárulva a lovas versenysport jobbításához, színvonalának növeléséhez, népszerűsítéséhez.

Azért csatlakoztam a Kádár Attila által életre hívott csoporthoz, mert kérdéseim vannak.

Örömmel fogadnánk, ha Elnök Úr megtisztelne, hogy számunkra elérhetővé tenné az érintett anyagokat.
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: Admin.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 7 hónapja ezelőtt #204
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Lázár Vilmos válasza a nyílt levélre!

Alul található a gémkapocs jelek mellett...
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 1 éve 6 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 7 hónapja ezelőtt #191
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Újabb Nyílt levél A Magyar Lovasport Szövetség elnökének Lázár Vilmos Úrnak!
Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt elnök Úr, két héttel ezelőtt ígéretet tett nagy nyilvánosság előtti tv szereplésében arra, hogy kiutaznak a német partnerhez és „az asztalra csapnak” a magyar lovastársadalom kárára be nem tartott bérleti és egyéb szerződésekkel kapcsolatban, amiből a magyar lovassportnak és lovastársadalomnak jelentős pénzügyi vesztesége származik.

Interjújában azt is mondta: „elértük a nulla pontot”. Engedje meg nekem, hogy itt ennél a mondatnál kicsit elidőzzek. Sokan tudják rólam okleveles gépészmérnök vagyok és a számok, valamint a számegyenes, ahol a nulla pont található szintén közel áll hozzám. Fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy ha több mint tíz évvel a megválasztása után és több mint 4 milliárd állami támogatás nagyrészének felhasználásával jutott el, Ön szerint, a nulla pontig az Ön által vezetett szervezet ez azt jelenti, hogy semmi, azaz nulla, eredményt tudhat magáévá! Nyilván a nulla is eredmény, de szerény!

Szomorúan látom azt, hogy a 2022.09.26. hétfői németországi megbeszélésről előzetesen sehol nem jelent meg semmiféle információ azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Lovassport Szövetség részéről kik azok a személyek, akik részt vesznek a megbeszélésen és milyen témakörökben szeretnék a magyar érdekeket képviselni.

Az azonban már nem okozott számomra meglepetést, hogy a megbeszélésről utólagosan semmilyen hivatalos tájékoztatást nem tett közzé arról, hogy milyen témakörökben folytak a megbeszélések, milyen eredményeket értek el az eddigiekhez képest és hogyan sikerült a német partnert megregulázni azért, hogy a jövőben betartsa a vállalásait, amennyiben eddig ezt nem tette meg. Ugye abban egyetértünk, hogy az eddigiek alapján, ami teljesült az nem ad okot túlzott önbizalom növelésére.

Kérem elnök Urat, hogy nyilatkozzon arról, hogy a német partnerrel történ megbeszélésen Chris-Cross (FEI szám: 106LB26) nevű magyar magántulajdonban lévő, a magyar adatbázis szerint 150 cm magasságon teljesített, lóval kapcsolatban mi hangzott el? Egyáltalán, miért kerülhet napirendre az olimpiai felkészülési program megbeszélésén ez a ló? Talán a program részese? Amennyiben nem válaszol ezekre a kérdésre sem, kénytelen leszek felvenni a kapcsolatot a magyar tulajdonossal és kideríteni a történet hátterét, valamint nyilvánosságra hozni az ezzel kapcsolatos álláspontját.

Nyomatékosan fel szeretném hívni tisztelt elnök Úr figyelmét arra, hogy a Magyar Lovassport Szövetség nem egy magánvállalkozás! Sajnos az Ön vezetése alatt, azt tapasztalom, hogy az állami támogatás felhasználása az Ön és az elnökségének hozzátartozói a kilovasítására lett fordítva. Tisztelettel azt szeretném Öntől kérdezni, hogy nem gondolja-e, hogy az állami támogatás ilyen formájú felhasználása nem ütközik semmilyen erkölcsi, morális vagy törvényi akadályba?

Ez a kérdés azért jutott eszembe, mert az Ön unokaöccse ifj. Lázár Zoltán, és az elnökségének tagjának Jármy Miklós-nak fia Jármy Vince az állami támogatásból finanszírozott, olimpiai program részese és természetesen a magyar válogatott tagjai is, ez On szrerint teljesen rendben van?

Lassan rá kell jönnöm, hogy elnök Úr nem túlzottan reszponzív a közösséget érintő kérdések megválaszolására, hamarosan el kell gondolkoznom azon, nem lenne-e érdemes a dijugratas.eu tartalmát néhány média szereplőnek megosztanom. Bizonyára hosszan időznének leveleim elolvasásával és különös tekintettel az állami támogatásra vonatkozó bejegyzéseimre, bizonyára Ők sokkal aktívabban hívogatnák Önt és az elnökség minden tagját, hogy kérdéseket tegyenek föl, és tudja elnök Úr, ha az újságíró kérdéseire nem kap választ akkor cikket ír belőle!

Őszintén kérem tiszteljen meg minket válaszaival, ne kelljen a média nyilvánosságához fordulni!

Tisztelettel
Kádár Attila

ui.: Tényleg igaz az az információ, hogy a Magyar Lovassport Szövetség a kifizetéseit befagyasztotta alkalmazottjait és szállítóit nem fizeti? Elnök Úr mi lesz így a Magyar Lovassport Szövetséggel?
Utolsó szerkesztés: 1 éve 7 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.