Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Nemzeti vágta-kérdések...
2 éve 2 hete ezelőtt #148
  • Ronaldo
  • Ronaldo profilkép
  • New Member
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: 0
Nyílt levél Lázár Vilmos elnök Úrnak!
Tárgy: Nemzeti vágta. Lovassport, cirkusz, lósport, magánvállalkozás?

Ezek a kérdések merülnek fel bennem, miután hosszú órákat ültem egy szakági közgyűlésen, ami a Magyar Lovassport Szövetség, Budapest Kerepesi út 7 szám alatt volt megrendezve. Balra nézve a következő feliratot láttam az egyik iroda ajtaján: Nemzeti Vágta.
Ez egy kissé meglepett és kérdéseket vetett fel, hogy kerül a Nemzeti Vágta irodája a Magyar Lovassport Szövetség székházába?

Idézet az alapszabályból:
„ALAPSZABÁLY
I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
1.§
(1) A Magyar Lovassport Szövetség (a továbbiakban: Szakszövetség) a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) alapszabályában és a sportról szóló 2004. évi I. törvényben (a továbbiakban: Stv.) meghatározott, a lovassport sportág feladatainak ellátására létrehozott, az e sportágban működő sportszervezetekre épülő, tevékenységüket összehangoló, munkájukat segítő és támogató, önkormányzati elv alapján, a közhasznú szervezetekről szóló 2011. évi CLXXV. törvény előírásainak megfelelően közhasznú szervezetként, működő országos sportági szakszövetség.
(2) A FEI Alapszabálya értelmében a lovassportokhoz tartoznak: díjugrató, díjlovas, lovastusa, fogatsport, lovastorna, távlovas, western-reining, paralovas szakágak. A lovassportokhoz tartozik továbbá a lovasíjászat és a szabadidő lovasok szakága is.”
A kérdések a következőek:
A nemzeti vágta a fenti alapszabály mely pontjába illeszthető?
A nemzeti vágta kinek a vállalkozása, az kap-e bármilyen anyagi vagy más jellegű segítséget a Magyar Lovassport Szövetségtől?
• Munkaerő?
• Munkaóra?
• Infrastruktúra?
• Pénz?
• Bármi más?

A nemzeti vágta bármilyen formában fizet-e a Magyar Lovassport Szövetségnek, vagy a Nemzeti Lovardának az igénybe vett szolgáltatásokért: áram, bérlet, fénymásoló, személyzet…stb. Ha igen, akkor mennyit? Van szerződés? Hol van a szerződés?
Van e lehetőség arra, hogy bárki a saját vállalkozást, hasonló feltételekkel és támogatással a Magyar Lovassport Szövetséghez köthető infrastruktúra felhasználásával működtesse?

Erre hol lehet jelentkezni?

A Magyar Lovassport Szövetség, vagy ahhoz köthető bankszámláról, utalnak-e bármilyen összeget a Nemzeti Vágtára, vagy ahhoz bármilyen láncolaton köthető egyéb szervezethez, vállalkozáshoz?

A Magyar Állami források lehívásához vagy igényléséhez, igénybe veszik-e a Magyar Lovassport Szövetség referenciáját, azaz utalnak-e bárhol arra, hogy ez az alapszabályban rögzített lovassportokhoz bármi módon köthető?

A válaszokat viszonylag sejtem, és ezért felvetek egy kérdést:
Szeretnék rendezni egy nemzeti hátrafelé ügető verseny sorozatot, melyet magán vállalkozásként szeretnék üzemeltetni, pontosan olyat, mint amilyet Magyar Lovassport Szövetség támogat, (állami és egyéb forrásból), mint az elnök Úr magán érdekkörébe tartozó Nemzeti Vágta vállalkozás, kit keressek ez ügyben?

Nem kérek mást, csak azt, amit az alapszabály, és a törvény előír, mindenki számára!

Ezt azonban határozottan.

Várom tisztelttel mielőbbi válaszát!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.