Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Lovassport Nkft. iratbetekintés
1 éve 4 hónapja ezelőtt #240
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta lovat!

Idézet Lázár Vilmos 2022.11.03. írt leveléből: „Továbbra is az egyenes és korrekt párbeszéd híve vagyok, így az ajtóm változatlanul nyitva áll mindazok előtt, akik lovasemberhez méltó módon megkeresnek és nem csak a kérdések, hanem a válaszok is érdeklik, mindemellett az iratbetekintés lehetősége továbbra is fennál a tagegyesületeink számára, kiterjesztve az NLSF Kft. irataira, szerződéseire is.”

2022.11.14. iratbetekintési kérelmet nyújtott be öt tagszervezet, azért, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba.Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha a sunnyogás helyett, átláthatóvá tennék a gazdálkodást, mindennel kapcsolatban. A tértivevények visszajöttek azzal, hogy Magyar Lovassport Szövetség képviselői 2022.11.15. átvették kérelmeinket. Azaz a mai napig kell válaszoljanak írásban.

A mai nap 17:30-ig semmilyen válasz nem érkezett!

Számunkra fontos a saját és lovas társadalom miden egyes tagjának a megnyugtatása, és a kialakult helyzet minél gyorsabb normalizálása. Természetesen a tények ismeretében.

Valamiért a Magyar Lovassport Szövetség vezetői nem szeretnék megmutatni az iratokat, annak ellenére, hogy törvényi kötelezettség és Lázár Vilmos elnök ezt írásba is foglalta.

Vajon miért nem akarják az iratbetekintést?

Ezért kénytelenek leszünk a kérelemben leírtak alapján eljárni:
„Tájékoztatom, hogy ha a fentiekben foglaltak kérelmemnek határidőben a t. Elnök úr nem tesz eleget, úgy póthatáridő tűzése nélkül kénytelenek leszünk a civil szervezetek törvényes felügyeletét ellátó illetékes főügyészséghez fordulni és kérni, hogy a jogellenes működés kapcsán törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezzenek. Mindezeken túl kénytelenek leszünk további értesítés nélkül a rendelkezésemre álló jogi eszközöket igénybe venni, így különösen a bírósági utat is.”

Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 4 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 5 hónapja ezelőtt #231
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Újabb iratbetekintési kisérlet, fog bekövetkezni a Lovassport Nkft. könyvelési anyagaiba. A következő levéllel:


Magyar Lovassport Szövetség
Lázár Vilmos elnök úr
részére

Budapest
Kerepesi út. 7.
1087

Tárgy: Iratbetekintési kérelem


Tisztelt Lázár Vilmos Elnök Úr!

Kérem t. Elnök urat, hogy a saját magunk, de legfőbbképp a lovastársadalom megnyugtatása érdekében legyen szíves, a törvényes jogaimat ne korlátozza, és tegyen eleget az olimpiára történő felkészülésre kapott támogatási összeget érintő, a Lovassport Nonprofit Kft., valamint a Magyar Lovassport Szövetség (továbbiakban: „Szövetség”) birtokában lévő valamennyi dokumentumot – de legfőbbképp az alábbi iratokat – iratbetekintés céljából bocsássa rendelkezésemre, kérelmemnek tegyen eleget.

A következő dokumentumokba kívánok betekinteni;
• a támogatást és a támogatási időszakot érintő valamennyi könyvelési anyag, mind a Szövetség, mind a Lovassport Nonprofit Kft. vonatkozásában-,
• a Lovassport Nonprofit Kft. valamennyi bankszámla kivonatát-,
• -a Lovassport Nonprofit Kft., és német vagy más partner között létrejött olimpiai programot érintő valamennyi szerződést, dokumentumot, különösen a bérlet és vásárolt lovakat érintő szerződéseket, és az ahhoz kapcsolódó számlákat, illetve a kiírt pályázati felhívást/okat, a beérkezett ajánlatokat és a nyertes pályázatot, pályázatokat, az ezeket érintő jegyzőkönyveket továbbá-
• a Lovassport Nonprofit Kft. működését érintő minden egyéb dokumentumot (munka/szerződések, számlák).


Mint az Ön előtt is ismeretes, hogy az elmúlt hat hónapban a Szövetség (továbbiakban: Szövetség) a szövetségi, illetve a Lovassport Nonprofit Kft. irataiba történő betekintést korlátozza a tagoknak, többek között a Pellet Hungary LSE-nek is korlátozta az -Alapszabályban rögzített- iratbetekintésre vonatkozó jogait. Felhívnám a figyelmét, hogy az Alapszabály a Szövetség működési rendjét határozza meg, így kérem az Alapszabályt megismerni, a betöltött tisztségét érintően azt megfelelő mélységig elsajátítani, és a Szövetséget annak megfelelően vezetni szíveskedjen.

Megjegyzem, hogy álláspontom szerint a jelenlegi, és korábbi kérésemet megelőzően ezen adatokat, információkat, szerződéseket, már nyilvánosságra kellett volna hoznia a Szövetségnek - már csak a közvélemény megnyugtatása érdekében is -, egyebekben folyamatos tájékoztatást kellett volna adnia a tagoknak a Szövetség civilszervezeti, illetve a kapott támogatás közpénz jellegére tekintettel.

Mára már köztudomású tény, hogy a Szövetség irataiba, a t. Elnök úr betekintést kizárólag titoktartási megállapodás aláírását követően engedélyez, amelynek okát, jogszabályi hátterét mind a mai napig nem tudjuk.
Álláspontom alapján Elnök úr nem csak a szövetségi tagok jogos - többszöri - kérését, de a civil szervezetekre, és a közpénz felhasználására vonatkozó jogszabályokat is figyelmen kívül hagyja.

Mindezekre tekintettel az a Szövetség Alapszabályát érintően az alábbi bekezdésekre hívom fel a figyelmét.
„IV.A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI, A tagok jogai és kötelezettségei, 11. §
d) észrevételeket, javaslatokat tehet, illetőleg véleményt nyilváníthat a Szövetség, valamint szerveinek működésével kapcsolatban, továbbá betekinthet a Szövetség irataiba, amennyiben az nem sérti más tagok jogos érdekeit,
e) ajánlásokat tehet a Szövetséget, a Szövetség szerveit és a sportágat érintő kérdések megtárgyalására,
f) tájékoztatást igényelhet a Szövetség bármely tevékenységéről.”
„46.§ ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
(4) A Szövetség működésével kapcsolatban keletkezett iratokba a Szövetség székhelyén - előre
egyeztetett időpontban - bárki betekinthet.”

Fentiek tükrében kérem t. Elnök urat, legyen szíves megjelölni az Alapszabály azon pontját, illetve egyéb olyan jogszabályi hivatkozást, amely a Szövetség pénzügyi gazdálkodását, továbbá a közpénzekből nyújtott támogatások megismerését érintő kérdések tisztázásához szükséges dokumentumokba történő betekintést korlátozza, tiltja, vagy azt titoktartási megállapodáshoz köti.

Kérem, a jelen megkeresésben foglaltaknak - kiemelt súlyukra tekintettel - haladéktalanul, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 15 napon belül tegyen eleget.
Amennyiben többen kívánunk élni az Alapszabályban rögzített jogainkkal / részt venni az iratbetekintésen, úgy kérem erre a célra biztosítsanak megfelelő méretű helységet, pl. kis rendezvényterem, ahol zavartalanul betekintést nyerhetünk az iratokba.

Tájékoztatom, hogy ha a fentiekben foglaltak kérelmemnek határidőben a t. Elnök úr nem tesz eleget, úgy póthatáridő tűzése nélkül kénytelen leszek a civil szervezetek törvényes felügyeletét ellátó illetékes főügyészséghez fordulni és kérni, hogy a jogellenes működés kapcsán törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezzenek. Mindezeken túl kénytelen leszek további értesítés nélkül a rendelkezésemre álló jogi eszközöket igénybe venni, így különösen a bírósági utat is.

Az egyezség és a békés megoldás sikerében bízva kérem t. Elnök úr szíves közbenjárását.

Tatárszentgyörgy, 2022. november 14
Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
2 éve 7 órája ezelőtt #152
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Sajnálattal kell közölnöm, hogy az iratbetekintés meghiúsult.

Az történt ugyanis, hogy a Lovassport Nkft ügyvezetője arra hivatkozott, hogy „utasítást kapott a Magyar Lovassport Szövetségtől”, arra vonatkozóan, hogy csak akkor valósulhat meg az iratbetekintés ha olyan titoktartási nyilatkozatot teszünk amiben az áll:

„A részemre bemutatott dokumentációból származó, tudomásomra jutott adatok, információt megőrzőm,… …,ezeket harmadik személy tudomására nem hozhatom, nem vagyok jogosult publikálni vagy más módon hasznosítani.”

Itt meg kell, hogy jegyezzem mivel nem a szomszéd utcából mentünk Budapestre a Nemzeti Lovardába iratbetekintésre, illet volna előtte közölni, milyen feltételekkel hajlandóak az iratbetekintést megengedni. Igen megengedni, nem mintha, nem egy közhasznú szervezet tulajdonosaként jelentünk volna meg, jóhiszeműen azért, hogy saját szememmel meggyőződjünk arról, hogy a kapott közpénzt lehető leggondosabban és leghasznosabban költik, miután erről meggyőződtem volna ezt szerettem volna mindazokkal megosztani, akik szintén érdeklődnek ezen témakör iránt!

Ehhez képest az történik, hogy olyan titoktartási szerződést akarnak aláirattatni velünk, amit nemzetbiztonságunkra veszélyes tartalmú dokumentumok megtekintése előtt szoktak!

Nem értjük azt, hogy ha szerintük törvényesen történt minden a Lovassport Nkft. működésébe, akkor mi vált ki ekkora félelmet és ellenállást a vezetőségben, hogy nyilvánosságra kerüljön valamilyen információ a szerződésekről, illetve az ezzel összefüggő pályázatokról, illetve az ehhez kapcsolódó jegyzőkönyvekről. Valamint a közel 3 milliárd Ft állami támogatás elköltéséről?

Vajon nem jogosan merül fel bennünk és a lovastársadalomban a kérdés, hogy itt valami takargatni való van, ami miatt kénytelenek állandóan akadályokat gördíteni a vagyonkezelés megismerésével kapcsolatban?

Az iratbetekintéssel kapcsolatban olyan feltételeket támasztani velünk szemben, ami az időhúzás tényét kimeríti?

Miért fontos az számukra, hogy a lovastársadalom a Magyar Lovassport Szövetség tisztújító közgyűlése előtt, ne lásson tisztán, ne tudja meg, a valós gazdasági helyzetét a közel 3 milliárdos állami támogatás elköltésére létrehozott Lovassport Nkft-vel kapcsolatban?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
2 éve 2 napja ezelőtt #149
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Április 23-án levél érkezett Lázár Vilmostól a Lovasport Nkft.-iratbetekintésével és a német lókereskedőtől vásárolt 10 lóval kapcsolatos kérdéseinkkel kapcsolatban.
Kértem a Magyar Lovassport Szövetséget, hogy a válaszukat, az érdeklődésre való tekintettel, teljes egészében tegyék ki a weboldalukra, vagy hagyják jóvá, hogy közzétegyem ezen a fórumon. A mai nap válasz érkezett, és a Magyar Lovassport Szövetség vezető tisztségviselőitől amiben hozzájárulnak a levél teljes tartalmának a honlapon való elhelyezéséhez.

A törvényes iratbetekintési jogunkat immáron nem korlátozzák tovább ezért április 27-én 11 órától iratbetekintésre kerül sor a Lovassport Nkft. irodájában!

Íme a levél: Levél Lázár Vilmostól, az iratbetekintéssel és a 10 vásárolt lóval kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban!

A 10 vásárolt lóval kapcsolatban a kérdésekre a következő válaszok érkeztek:

- Milyen célból vették a lovakat?
A 2028-ig tartó időszakban a megrendezésre kerülő EB, VB és olimpián kvóta szerzés céljából, valamint a 2028-as Los Angelesi olimpián egyéni helyezés elérése.
A lovak, amiknek a neme 6 kanca, 2 mén és 2 herélt a magyar sportlótenyésztést is szolgálniuk kell.

- Jelen pillanatban hol fellelhetőek a lovak?
Németország, Paul Schockemöhle kiképzési központ.

- Milyen szakmai szempontok alapján vannak a lovak a jelenlegi tartási helyükön?
Az NLSF bizottság szakmai döntése alapján. Az NLSF bizottság tagjai többek között: Lázár Vilmos, Szotyori Nagy Kristóf, Szebényi Dániel és Fábiáncsics Gábor.

- Mik a jövőben a tervek ezekkel lovakkal?
2028 –ig megrendelésre kerülő EB-, VB- olimpiai kvóta, 2028-as Los Angelesi olimpia egyéni döntős helyezés és tenyésztési célok.

- A magyar államnak és a Magyar Lovassport Szövetségnek milyen előnye származik ebből a tranzakcióból?
A Magyar Állam felé a Magyar Lovassport Szövetség benyújtott egy sportágfejlesztési koncepciót, amit a levelükben nem részleteznek. De azt igen, hogy ezen program járulékos haszna a sportturizmus, mezőgazdaság, lótenyésztés és a lovassporthoz kötődő ipari-szolgáltató szektor. Valamint a program lehetőséget biztosít a kiemelkedő lovasoknak, edzőknek, patkolókovácsoknak és lóápolóknak. Későbbiekben bevonják az U25 lovasokat, akik a folytonosságot fogják elősegíteni a felnőtt válogatott lovasok irányításával, és nemzetközi sikereket prezentálnak.

A következők kérdések merültek fel a válaszok alapján:

Először is mi ez a Sportág Fejlesztési Koncepció, mi a koncepció, miért nem tudunk róla semmit?

Ki rakta össze ezt a koncepciót, amire közel 3 milliárd Ft támogatást fizetett ki az állam a Magyar Lovassport Szövetségnek, és mi van benne, mi alapján lehet ezt az összeget felhasználni?

Mi a célja ennek a Sportágfejlesztési Koncepciónak?Milyen szándékkal, milyen szakmai felkészültséggel rakták össze ennek a koncepciónak a kidolgozói a Magyar Állam felé elképzelésüket?

• Valóban a sportág fejlesztését szolgálja? Valóban ez történik? Lovasok, edzők, patkolókovácsok valóban ebből a koncepcióból profitálnak?

• Milyen szakmai elképzelés alapján rakták össze ezt a koncepciót?

• Megfelelően képviseli a Magyar Lovassport Szövetség a lovassportágunkat?

• Miért akar a Magyar Lovassport Szövetség tenyészteni, ha van egy erre a célra működő Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete, aki ezt a tevékenységet szervezetten végzi? (igaz a két szervezet vezetői tisztségekbe átfedések vannak)

• Ezt a nem kevés pénzt, amit eddig ennek az általuk szakmailag hiteles koncepciónak a megvalósítására fordítottak hasznos-e?

• Van olyan lovas szakember az NLSF bizottsági tagokon kívül, aki szakmailag megalapozottnak tekinti azt, hogy ezekkel a lovakkal a 2028-as Los Angelesi olimpián egyéni helyezést elérhetjük?

Remélem mihamarabb hiteles válaszokat kapunk az itt feltett kérdésekre és végre tiszta vizet önthetünk a pohárba.
Utolsó szerkesztés: 2 éve 2 napja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
2 éve 1 hete ezelőtt #135
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
- 2022 április 04-én több egyesület képviselője szeretett volna betekinteni a Lovassport Nkft. irataiba, gyakorolva a betekintés törvényes lehetőségét a következő levéllel ezt kérve a Magyar Lovassport Szövetség jelenlegi elnökétől:

Tisztelt Lázár Vilmos Elnök Úr!

Hivatkozva a Stróbl Dorottya főtitkár asszony 2022. január 22-i levelére, amelyben azt állítja:
„A Lovassport Nkft. ügyében az iratokba való betekintést -a szervezet alapító okiratába foglaltak szerint- a szervezet alapítója adhatja meg.”
Ezért arra kérem tisztelt Elnök úr, hogy a Lovassport Nkft. irataiba betekintést szíveskedjen biztosítani, két héten belül, részemre.
Amit látni szeretnék a banki kivonatokat 2020 és 2021-re vonatkozóan. A Paul Schockemöhle szerződéseket amennyiben több is van.
A pályázati anyagot amire az NLSF Bizottság hivatkozik, ennek a pályázatnak a bírálati jegyzőkönyvét, és a hozzá tartozó számlákat és iratokat is.
Továbbá a megvásárolt lovakkal kapcsolatos szerződést, annak a bizottságnak a jegyzőkönyvét, aki ezt kiválasztotta, valamint tájékoztasson arról, hogy kik azok a személyek, akik a vásárlást jóváhagyták és eldöntötték, továbbá a szempont listát, ami alapján pont ezekre a lovakra esett a választás (nemzetközi eredmények stb.) és számlákat.

Milyen célból vették meg ezeket a lovakat?

Jelen pillanatban hol lelhetőek fel ezek a lovak?

Milyen szakmai szempontok alapján vannak a lovak a jelenlegi tartási helyükön?

Milyen költséggel jár ez a mostani tartás a Magyar Lovassport Szövetségnek és a Magyar Államnak?

Mik a jövőbeni tervek ezekkel a lovakkal?

A Magyar Államnak és a Magyar Lovassport Szövetségnek milyen előnye származik ebből a tranzakcióból?

2022 április 04


Válaszolt két mondatban a Főtitkár asszony:

Azt a tájékoztatást adta, hogy a "Lovassport Nkft. jelenleg független könyvvizsgáló vizsgálata alatt áll, és a vizsgálat lezárásáról értesíteni fog".

Miután a levél tartalmát megismertem, felhívtam telefonon főtitkár asszonyt aki, tájékoztatott arról, hogy szerződött partnerük a könnyvizsgáló cég továbbá az elnök úr azért nem személyesen válaszolt, mert a mostani tartózkodási helyén nincs "fejléces levélpapír"...

Természetesen a fenti okok semmilyen jogos összefüggésbe nincsenek a törvényes iratbetekintéssel kapcsolatba, ezért a következő válaszlevél került feladásra:

Tisztelt Lázár Vilmos Elnök Úr!

Sajnálattal értesültem arról, hogy a Magyar Lovassport Szövetség az Egyesületemnek nem biztosítja azt az alapvető tulajdonosi betekintés jogát.

Az Ön nevében Stróbl Dorottya válaszolt, természetesen a válaszának semmilyen jogi magyarázata nincs. Azzal a kifogással élt, hogy a kért anyagok „független könyvvizsgáló előtt állnak”, természetesen ez nem lehet kifogás arra vonatkozóan, hogy tulajdonosi iratbetekintési jogomat korlátozza!
Főleg akkor, ha ez a könyvvizsgáló nem független, hanem a Magyar Lovassport Szövetség szerződött partnere. Továbbá csak remélem, hogy nem azért hátráltatnak, mert a közelgő Magyar Lovassport Szövetség tisztújító közgyűlés megkezdése utánra akarják az iratbetekintést elodázni.

Újfent kérem elnök-urat legyen szíves, a törvényes jogaimat ne korlátozza és haladéktalanul tegyen eleget az iratbetekintési kérésemnek!

Kérem, szíveskedjen a jelen megkeresésben foglaltaknak kiemelt súlyukra tekintettel haladéktalanul, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 10, azaz tíz napon belül eleget tenni.

Amennyiben a fentiekben foglaltaknak határidőben nem tesznek eleget, kénytelen leszek a civil szervezetek törvényes felügyeletét ellátó illetékes főügyészséghez fordulni, és kérni, hogy a jogellenes működés kapcsán törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezzenek, továbbá további értesítés nélkül az illetékes bírósághoz fordulni.


2022 április 12
Utolsó szerkesztés: 2 éve 1 hete ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.