Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: ÚJBÓL SZABÁLYTALAN A MEGHÍVÓ
1 éve 2 hónapja ezelőtt #261
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Most ki lesz a hibás?
Kedves Sporttársak!


Bizonyára mindenki előtt ismeretes az a tény, hogy a 2023. január 21. napjára tervezett Díjugrató szakági közgyűlés elmaradt a szabálytalan meghívó miatt.

A tisztelt szakági vezetés elkövette azon súlyos hibát, hogy az általunk már korábban megfogalmazott és feltárt szabálytalanságokat figyelmen kívül hagyva - ugyanazzal a tartalommal - a korábban megküldött szabálytalan meghívót, az abban rögzített minden hibájával együtt ismételten megküldte az érintett tagszervezetek részére.

A 2023. február 14. napjára tűzött szakági közgyűlés megrendezése a következő szabálytalanságok okán, sajnos ismételten elhalasztásra kell, hogy kerüljön:

• a meghívót megelőző elnökségi online határozat útján, Alapszabály és SZMSZ ellenesen hozta meg a tisztelt vezetőség, így már ennek okán, - ha a meghívó alakilag és tartalmilag is a szabályzatoknak megfelelne, akkor - sem lehetne szabályosan összehívni a közgyűlést;

• szavazásra jogosultak érintő hivatkozás, miszerint a „Magyar Lovas Szövetség felé tagdíjukat 2022. évben befizették és a Szakág hivatalos díjugrató versenyén, az év során versenyzőt indítottak.” súlyosan korlátozza a szavazásra jogosultak körét.

Ez azért valósul meg, mert a 2022-es licenc év 2023. február végéig tart, így azok a tagszervezetek, akik 2023-as éveben befizették a tagdíjukat, és a 2023-as év februári Kaposvári, illetve a Nemzeti Lovardában megrendezett versenyeken elindulnak, ők a 2022-es licenc évhez is tartoznak, tehát szavazásra jogosultak lennének, ha a meghívó nem korlátozná súlyosan, Alapszabály ellenesen szavazási jogosultságukat. Ezen helytelen megfogalmazás eredménye, hogy több tagszervezet marad távol a közgyűléstől.

• a meghatalmazásokkal kapcsolatos tájékoztatás, azaz „…de nem kizárólagosan nem megfelelő aláírásbélyegzővel ellátott, elektronikusan hitelesített és kinyomtatott, továbbá fénymásolt, vagy más módon szerkesztett aláírás.” [/i] szintén téves, hiszen éppen annak lehetőségét hordozza magában, hogy szavazásra jogosultak azok is, akik, fénymásolt meghatalmazással, vagy szerkesztett aláírással rendelkező meghatalmazással szeretnének Alapszabály ellenesen, törvénytelen meghatalmazással szavazni.

A fentiek alapján megállapítható, hogy a meghívó tartalmában nem felel meg a jogszabályi követelményeknek, mivel az nem az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően tartalmazza a közgyűlés összehívását, valamint a szavazati jog gyakorlásának a feltételeit.

Mindezen szabálytalanságok ellenére összehívott közgyűlésen és az azon - esetlegesen -elfogadott közgyűlési határozatok a bírói úton történő megtámadásnak ad jogalapot azok érvénytelenségére tekintettel, mind a tagok, mind a törvényességet ellátó ügyészség részére.

Szeretném felhívni a kedves szakági tagok és az elnök úr figyelmét, hogy a következő meghívó elkészítésében, amennyiben szabályos összeállítása újra problémát okozna, úgy szívesen segítünk annak szabályos szakszerű elkészítésében.

Továbbá szeretném javasolni, hogy az ismételten kijelölésre kerülő közgyűlés helyszíne a Nemzeti Lovarda legyen, az időpontja lehetőleg szombati napra essen, így az esélye sokkal nagyobb lenne a résztvevők megjelenésének, amennyiben ez nem jelent a szakági vezetésnek problémát.

Tisztelettel:
Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 2 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.