Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Stróbl Dorottya Felmentése
1 éve 3 hónapja ezelőtt #260
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Tárgy: Főtitkár felmentése

Tisztelt Felügyelő Bizottság!
Tisztelt Elnökség!
Tisztelt Lázár Vilmos Elnök Úr!

Alulírott Kádár Attila, mint a Pellet Hungary LSE elnöke az alábbi kérelemmel fordulok a tisztelt felügyelő bizottsághoz, elnökséghez és az elnök úrhoz:

Kérelem


Kérem a tisztelt felügyelő bizottságot, az elnökséget és az elnök urat, hogy a Szövetség szabályszerű működésének helyreállítása érdekében első lépésként, rendkívüli elnökségi ülés keretében a felügyelőbizottság bevonásával a tagokat, és az egyesületeket érintő kárenyhítés, kármegelőzés érdekében éljenek az Alapszabályban és az SZMSZ-ben rögzített hatáskörükkel, és azonnali hatállyal kezdeményezzék Stróbl Dorottya főtitkár asszony fegyelmi felelősségre vonását, egyúttal mentsék fel a munkaviszonya alól.

***


Bizonyára Önök előtt is ismeretes a Szövetség működtetése körül kialakult elfogadhatatlan anomáliák, amely nem különösképpen Stróbl Dorottya főtitkár asszony vonatkozásában is megvalósulhatott.

Az Alapszabály szerint a főtitkár feladata, hogy összehangolja a Szövetség tevékenységét, irányítsa annak hivatali, adminisztratív, és gazdasági munkáját. Figyelemmel kell, hogy kísérje a Szövetséggel kapcsolatos jogszabályokat, szabályzatokat, és biztosítania kell azok végrehajtását, továbbá szervezi a közgyűléseket.

Főtitkár asszony főtitkári tevékenységével kapcsolatban az elmúlt időszakban az alábbi szabálytalanságokban működhetett közre:

• Kérem azonnali kivizsgálását annak, hogy a Főtitkár asszony Főtitkári feladatait az alapszabálynak és a rá vonatkozó jogszabályok betartása mellet végzi-e,

• tagszervezetek jogszabály szerint járó iratbetekintését nem biztosítja a szabályzatokban foglaltaknak megfelelően a tagok részére,

• 2022. december óta nem tudja szabályzatnak megfelelően összehívni a díjugrató szakág közgyűlését,

• A licenc díjak szabályzat ellenes, jogalap nélküli, díjemelésében való közreműködés és jóváhagyás,

• Összeférhetetlenség figyelmen kívül hagyása mellett a Prosper Lovasklub Kft. (ügyvezető/tag: Szotyori-Nagy Kristóf) 10.000.000,-Ft + ÁFA összegben fel vett megbízási szerződés alapján, ezzel megkárosítva a szövetségi vagyont, mivel a szerződést a Prosper Lovasklub Kft.-vel ő írta alá,

• Támogatta a DSZ.2022.02.24./1.-2. számú Alapszabály ellenesen meghozott közgyűlési határozatok napirendre tűzését, elfogadását, továbbá azóta sem gondoskodott a határozat hatályon kívül helyezéséről, és felvett juttatások visszafizetéséről,

• Továbbá az írásban feltett kérdésekre sem válaszol, a megadott határidőn belül, indoklás nélkül.

Megállapítható, hogy főtitkár asszony – a tisztelt elnökséggel és az elnök úrral egyetemben - a tagok által írásban feltett kéréseinek nem tesz eleget, kérdéseket nem válaszolja meg, tájékoztatást nem ad. Az Alapszabályban rögzített feladatait így nem látja el, amelynek köszönhetően a tagoknak és a Szövetségnek is folyamatosan jelentős kárt okoz.

Figyelemmel arra, hogy a főtitkár asszony feletti munkáltatói jogokat az elnök, és az elnökség gyakorolja, kérem tisztelettel haladéktalanul, de legkésőbb 72 órán belül adjanak egyesületemnek tájékoztatást a fegyelmi felelősségre vonás, valamint a felmentés vonatkozásában.

Tájékoztatom továbbá a tisztelt felügyelő bizottságot, az elnökséget és az elnök urat, hogy a fentiek elmaradása vagy elodázása esetén a további károkozás megelőzése, és a szövetségi vagyon megóvása érdekében, a törvényes működés helyreállítása érdekébe, értesítem a Szövetség felügyeletét ellátó ügyészséget, és az illetékes minisztériumot is.

2023. január 30 napján

Sporttársi üdvözlettel,
Pellet Hungary LSE
Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.