Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: 2023-as LICENCDÍJ - Hány bőrt húznak még le róunk?
1 éve 3 hónapja ezelőtt #256
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Nyílt levél Stóbl Dorottya Főtitkár Asszony Részére!
Tisztelt Főtitkár Asszony!


Mint az bizonyára Ön előtt is ismeretes, hogy a törvényesség és a szabálytalanság körében feltett kérdésekre - az elmúlt hónapokban, de akár beszélhetünk az elmúlt pár nap történéseiről is - semmilyen magyarázat, válasz nem érkezik sem az Ön részéről, sem a t. vezetőségtől.

Szeretném tájékoztatni, hogy az Alapszabály 18.§. (1) bek. e) pontja, valamint az SZMSZ 13.§. (3) bek. i) pontja egyértelműen rögzíti, hogy a közgyűlés hatáskörébe tartozik a

• szakág éves pénzügyi tervének (költségvetés) elfogadása, valamint a
• sportolói licencdíj meghatározása.


Pontosan tudja és ismeri az eddig feltárt szabálytalanságok sokaságait, ennek ellenére -számomra érthetetlen okból - továbbra is szabálytalanul hoznak meg döntéseket, amit Ön Kedves Dorottya jóváhagy, vagy hallgatólagosan elfogad? Ezt mi okból teszi, kérem szépen Önt válaszoljon?

Mindezt teszik úgy, hogy tudomásunk szerint, több bírósági, ügyészségi eljárás van folyamatban a Szövetség szabálytalan működtetése miatt. Ráadásul mindezt fokozott figyelemmel kiséri a lovastársadalom is.

A fent levezetett tények figyelembevételével, kárenyhítés okán, kérem legyen szíves válaszoljon 36 órán belül az alábbi kérdésekre:

1. Miért döntöttek ismételten Alapszabály és SZMSZ ellenesen a tagok megkérdezése nélkül, közgyűlési hatáskört érintő kérdésben, amiről csak a Lovasszövetség ügyfélkapuján értesülhetünk?

2. Tisztában van-e azzal, hogy ezzel súlyos szabályt vétett a tagszervezetekkel szemben azért, mert közgyűlési határozat nélkül hoztak meg pénzügyi döntéseket?

3. Miért volt szükséges az ilyen drasztikus és hirtelen díjemelésre, a 2023-as licencévet érintően, úgy, mint sportlóbejelentés: 8 000 Ft-ról 14 000 Ft-ra hozzájön FEI sportló regisztráció 12 000 Ft, FEI lovas regisztráció és Díjugrató lovas licenc, ami együtt: 33 000 Ft, holott az FEI lovas bejelentési díj kb. 3 850Ft, az FEI Ló bejelentési díj 9 700 Ft?

4. Mivel a Pegazus kötelező előfizetési díja megszűnt, miért nem csökkentették a 2023-as egyesületi licencdíjat 12 000 Ft-al, mert így ezt is emelték?

5. Milyen határozat alapján döntöttek és kik a díjemelés mellet? Kérem a határozat számát is szíveskedjen részemre megküldeni!

6. Mennyi időn belül fogják visszafizetni a tagoknak a már befizetett emelt díj különbözetét?

7. Miért nem gondoskodik a szabályos működésről?

8. Szándékosan csinálja-e mindezt, a Szakági vezetőkkel együtt?

9. Kap-e valakitől utasítást a jogszabályok és szabályzatok figyelmen kívül hagyására?

10. Nem gondolja, hogy a feltett kérdések, életszerűek és jogosak? Van olyan külső körülmény, ami akadályozza Önt a szabályok betartásában?


Tisztelt Főtitkár Asszony!


Szeretném tájékoztatni, hogy miután bebizonyosodni látszik, hogy alkalmatlan az Alapszabályban rögzített főtitkári feladatainak ellátására, kezdeményezni fogjuk, írásban a munkáltatói jogok gyakorlójánál, azaz Szövetség elnökségénél a felmentését, további kármegelőzés érdekében. Természetesen mondanom, sem kell, hogy ezen szabálytalanságról, az elnökség tájékoztatásáról bejelentést teszünk a Szövetség felügyeletét ellátó ÜGYÉSZSÉGNÉL és a felügyeletet ellátó Sport Államtitkárságon is.

Maradok tisztelettel,

Tatárszentgyörgy, 2023. január 26.
Pellet Hungary LSE
Kádár Attila
s.k.
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.