Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Nyílt levél Stróbl Dorottya Főtitkár Asszonynak!
1 éve 3 hónapja ezelőtt #254
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
Nyílt levél Stróbl Dorottya Főtitkár Asszonynak!

Szeretném felhívni a figyelmét az MLSZ Alapszabályának 24.§ (2) bekezdésére, amely egyértelműen rögzíti, hogy az MLSZ szervezetén belül az elnökségi tagok tisztségüket társadalmi megbízásként látják el.

Ennek ellenére a DSZ.2022.02.24./1-2. határozat alapján a Díjugrató Szakág elnöke, és az elnökség tagjai 2022-évben és 2023-elején, mintegy kb. 8.808.000,-Ft összegben vettek fel juttatást, az alapszabállyal ellentétesen, amely a fenti alapszabályi hivatkozás értelmében jelentős vagyoni kárt eredményez a Díjugrató szakág költségvetésében.

Szotyori-Nagy Kristóf szakági elnök által eddig felvett összeg: 3.048.000,-Ft
Schlezák Melinda elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
JuhászTibor elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
Bazsó Gergely elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
Karádi László elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
Zajzon András elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft
Szebényi Dániel elnökségi tag által eddig felvett összeg: 960.000,-Ft

Összesen kb. 2022 évben: 8.808.000,-Ft

Figyelemmel arra, hogy a főtitkári feladatai és hatáskörében eljárva „alapszabály szerint” figyelemmel kíséri a jogszabályokat, szabályzatokat és biztosítja azok végrehajtását az alábbi kérdésekben várom – legkésőbb 3 munkanapon belül - szíves válaszát:

1. Jelölje meg milyen jogalap alapján veszik fel a díjugrató szakág elnökségi tagjai és elnöke a fent részletezett pénzeket?

2. Jogosan kapnak-e juttatást az elnök és elnökségi tagok az Alapszabályban foglaltak ellenére?

3. Meddig kapják, a határozatban megállapított juttatásokat?

4. Az összegek mi alapján kerültek meghatározásra?

5. A felügyelőbizottságnál szabálytalanság esetén a szövetségi/szakági vagyon megóvása érdekében kezdeményezte-e, az eddig kifizetett juttattatások visszafizetésére irányulóan a szükséges pénz- és vagyonkezelései vizsgálat lefolytatását.
Ha nem miért?

6. Kezdeményezi-e a határozat hatályon kívül helyezését, mivel alapszabály ellenes?

7. A Szövetség/szakág vagyonából az egyesületem részére, kérem juttassa el pontosan, számszerűen, milyen összegben kerültek kifizetésre juttatások amióta vezető tisztséget betölti?

8. A Díjugrató szakági elnök nevében melyik gazdasági társaság állítja ki az ÁFÁS számlát, és milyen szerződés alapján?

9. Fontolóra veszi-e főtitkári tisztségéről való lemondását figyelemmel arra, hogy több ízben is bebizonyosodott, hogy a feladatait nem megfelelően látja el az alapszabály szerint, amellyel közvetetten kárt okoz mind a tagok, mind a Szövetség részére?

10. Továbbá legyen szíves nyilatkozzon arról, hogy azokon a munkanapokon, amiken, mint versenyigazgató vett részt a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató versenyeken, milyen díjazás ellenében végezte ezt a feladatot?

Mivel a tisztelt vezetőség semmilyen módon nem kíván kommunikálni a tagokkal és azok részére semmilyen felvilágosítást nem adnak, tájékoztatom, hogy ha a fenti határidőn belül nem érkezik mindenre kiterjedő válasz, úgy azt követően 2023. január 26. napján (csütörtök) az eddigi feltárt és esetlegesen fel nem tárt, valamint már közétett szabálytalanságokkal együtt a már folyamatban lévő törvényességi felügyeleti eljárásokon túl, kérni fogjuk a Szövetség felügyeletét ellátó ÜGYÉSZSÉGTŐL a teljeskörű kivizsgálást az esetleges polgári jogi és büntető jogi eljárások kilátásba helyezésével egyidejűleg.




2023 01 23 Pellet Hungary LSE
Kádár Attila
s.k.
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.