Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Reflektorfényben a KÖZGYŰLÉS
1 éve 3 hónapja ezelőtt #250
  • kalanhelga
  • kalanhelga profilkép
  • New Member
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: 1
„A”, vagy „B”?

1 éve kérleljük a Lovassport Szövetséget, hogy számoljanak el a rájuk bízott közpénzzel, amelyet az NLSF programra kaptak. Iratbetekintési kérelmünk teljesítését konzekvensen hárítják, húzzák - halasztják, találnak ki mindenféle indokot annak elodázására. Nem hajlandók a valódi kommunikációra (két terminál közötti gondolatok cseréje), nem óhajtanak konkrét kérdéseinkre konkrét válaszokat adni, ehelyett a lényeget totálisan mellőző írásokkal bombázzák a magyar lovastársadalmat (lsd. Lovasaink útja az olimpiára FB oldal). Soha be nem tartott ígéreteket, ferdített, és részinformációt közvetítenek a nyilvánosság felé. Majd nem értik, miért folyamodunk ügyvédi segítséghez a törvényes működés, működtetés betartatása érdekében.

Viszonylag rövid, lovarda, és egyesületi vezetői pályafutásom alatt számos visszaélést, hibát, jeleztem barátként, jóhiszeműen a szakág vezetői felé. Ezidáig 0, azaz nulla eredményt értem el ezekben az ügyekben, és még utólag én érzem magam kényelmetlenül, hogy egyáltalán szólni mertem: lóverés, lókínzás, elnézett alapidő, díjazás elmaradása, stb… Tolmácsoltam számos problémát, amelyre a környezetemben lévő lovasok hívták fel a figyelmemet, és/vagy kértek meg, hogy járjak el az ügyükben. Mindhiába…

Még soha nem sikerült egyetlen tisztességes megoldást sem találni a problémák helyrehozására!!!

Tisztelt Vezetőség!
Tájékoztatlak benneteket, hogy a 378 egyesületből nem CSAK 4 db egyesület kíváncsi őszinte válaszaitokra. Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag CSAK 4 db meri felvállalni a véleményét. Egyet viszont tényként kezelhetünk: nem a 4 egyesület hibája a közgyűlés időpontjának a meghiúsulása, hanem a jogszabályokat be nem tartó szövetségé. Ha a Lovassport Szövetség képtelen arra, hogy egy közgyűlést szabályosan összehívjon, mire számíthatunk a rájuk bízott közpénz elköltését illetően? Itt ki lesz a felelős???

Mindezek fényében - vagy inkább sötétségében – tisztelettel kérdezem, szerintetek mit kéne tegyünk, hogy eljusson végre Hozzátok segélykiáltásunk???
A.) Jogi útra kéne terelni ügyeink intézését, hogy végre törvényes keretek között működjön a Lovassport Szövetség?
B.) Ülni csendben, bólogatni, várni, hogy a sült galamb a szánkba repüljön, és elnézni, hogy problémáinkat nektek tetsző módon, ám véleményem szerint tisztességtelenül kezeljétek.

Ti melyik opciót választanátok, ha a ránk bíznátok pénzeitek elköltését, és ilyen magatartást tapasztalnátok?

Tisztelettel,

Kalán Helga
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.