Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: ELMARAD a Szabálytalanul Összehívott Közgyűlés!!!
1 éve 3 hónapja ezelőtt #249
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
ELMARAD a Szabálytalanul Összehívott Közgyűlés!!!

A hazug embereket hamarabb utolérik, mint a sánta ménest!

Az elmúlt nap, 2023. január 10-én telefonon hívott Szotyori Nagy Kristóf a Díjugrató szakág elnöke. Beszélgetésünk első részében a közgyűlés időpontja volt a téma. Az elnök úr azzal kezdte, hogy tényleg kitartok amellett, hogy ne január 21-én legyen a közgyűlés? A válaszom határozott igen volt, azért, mert TÖRVÉNYTELEN már a közgyűlés egyik alapdokumentuma, a meghívó! Ezek után elnök úr azt, mondta, hogy a történtekért vállalja a felelőséget, erre azt válaszoltam, ezt írásban szeretném látni. Elnök úr erre azt válaszolta, a honlapon ez lesz kiírva! Beleegyeztem és tovább léptünk.

Ehhez képest tegnap reggel megdöbbenve látom, hogy a közgyűlés elmaradásáért, nem a törvénytelenül eljáró Díjugrató szakbizottság elnöksége és elnöke a felelős, hanem a felsorolt négy egyesület, aki kiállt amellett, hogy a törvénytelenség és szabálytalanság nem opció. Egy erős vezető ismérve nem a felelősség áthárításról ismerszik meg!
Természetesen, hogy tetézzék a tények ferdítését, ezt a hamis képet ábrázoló írást, el is küldték az összes érintett egyesületnek.! Tényleg azoknak kellene lenni a fekete báránynak ma a lovastársadalomban, akik törvényes rendet szeretnék és nem azoknak a vezetőknek, akik szabálytalankodnak és semmibe veszik a tagok kérdéseit, kéréseit? Bárcsak a kért részletes pénzügyi beszámolót sürgetné ennyire elnök úr...

Emlékeztetőül szeretném felhívni a figyelmet, hogy a meghívó kb. öt pontban nem felelt meg a szabályos törvényes előírásoknak.! Ebből ez egyik volt a 15 napos írásos kézbesítés, amit nem tartottak be! Mindezt figyelmen kívül hagyták, mert „így szokták” Ennek ellenére és a szabálytalanságok ellenére elküldték az egyesületeknek, azzal a szövegezéssel, hogy igaz, TÖRVÉNYTELEN, de fogadjuk el!? Megjegyzem, hogy az a válasz, miszerint „mi így szoktuk” nem lehet elégséges, így sem a tagokat, sem a rábízott vagyont nem lehet kezelni. Magyarország legnagyobb sportszövetségéről van szó, amely szakágtól függetlenül csak és kizárólag a mi, és lovaink érdekeit kell, hogy szolgálja, azaz a Szövetségnek, szakágnak minket és nem fordítva.

Kérdésem a következő, milyen kompetens Díjugrató szakbizottsági elnökség az, aki ennyi év tapasztalattal a háta mögött, csak törvénytelen, Alapszabály és SZMSZ szabályzat (Szervezet és Működési Szabályzat) ellenes, módszerekkel képes közgyűlést összehívni közösségünket vezetni?
Döntsétek el Ti kedves lószerető Sporttársak! Szeretnétek törvényes szabályos közgyűlést, működést vagy maradjon ez a törvénytelen, káros, szabálytalant, és egyre inkább dráguló rendszer csupán azért, mert csak ennyi, mert ezt kapjuk tőlük?

Arról nem is beszélve, hogy a helyszín igencsak aggályos, figyelemmel arra, hogy mivel Kiskunhalas nem az ország közepe, de a keddi munkanap, igencsak vonzani fogja a résztvevőket ellenben a Nemzeti Lovardával. Az Alapszabály értelmében a Szövetség vezetői képviselik a sportág és a tagok érdekeit.

Miért gondolja a vezetőség, hogy hétköznap egy kedd délelőttre tűzött és Kiskunhalasra tervezett közgyűlés támogatja a tagok érdekeit? Nem az lenne a logikus döntés a vezetőség részéről, hogy hétvégére tűzzenek ki időpontot, egy mindenki által könnyen és gyorsan megközelíthető helyszínre, mint például a Nemzeti Lovarda?

Nem annak kellene lennie a célnak, hogy egy közgyűlésen minél többen tudjuk érvényesíteni szavazati jogunkat? Juhász Tibor úr külön kérte, hogy szeretné, ha jeleznék a tagok az esetleges észrevételeket a vezetés, illetve a szakág kapcsán. Hol itt a következetesség, és a bátorság?

Miért kell olyan döntéseket hozni folyamatosan, ami, nagyon sok mindenkinek, nem kizárólag a szakági vezetés érdekeinek kedvez, hanem kifejezetten hátrányos? Ez lenne a közösség érdekeinek képviselete?

Ezért készült el sok milliárd állami közpénzből a Nemzeti Lovarda, hogy Kiskunhalasra menjünk közgyűlésre?

A Díjugrató szakbizottság tagjai:

Elnök: Szotyori Nagy Kristóf
Elnökségi tagok: Juhász Tibor, Szebényi Dániel, Schlezák Melinda, Bazsó Gergely, Karádi László,
Zajzon András

Nekik kell megköszönni a szabálytalan közgyűlés összehívási kísérletet!

Tisztelettel: Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 4 hónapja ezelőtt #247
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
!!! Breaking News !!! A Díjugrató szakág meghamisította a meghívó szövegét, a 2023. január 3-án a honlapon közzétett meghívóhoz, a mai nap január 9-én készhez vették ügyvédi levelünket miszerint, érvénytelen a meghívó, hibásan hívták össze a közgyűlést.
A jogszabályok alapján ilyenkor, az alapszabályban meghatározott új időpontra kell összehívni, új meghívóval szabályszerűen az új közgyűlést. Ehhez képest minden szabályt és jogszabályt figyelmen kívül hagyva, a mai napon egyszerűen kicserélték, szabálytalanul a meghívó szövegét.

Bár min csodálkozunk hisz ezek a fiúk ügy bérelnek lovat, hogy a ló nincs is meg.

Természetesen így a közgyűlés nem lehet érvényes, amennyiben a díjugrató szakág közgyűlést tart, úgy ez bírósági úton megtámadásra kerül.

Felszólítjuk a Díjugrató szakág elnökségét és Stróbl Dorottya főtitkár asszonyt, hogy kövessék a fogathajó szakbizottság példáját és mondjanak le.

Engedjenek teret azoknak akiknek a szabályok betartása még jelent valamit. Ilyen színtű csalással még nem találkoztunk, ezért kérjük a Magyar Lovassport Szövetség felügyelő bizottságát, hogy vizsgálja ki a történteket és Ők is tegyék meg a szükséges jogi lépéseket!

Eredeti szöveg:

Szavazásra jogosultak azon sportszervezetek képviselői, akik megfelelnek a 2004. évi I.
törvény sportról szóló szabályozásainak és amelyek a Magyar Lovas Szövetség felé tagdíjukat
2022. évben befizették és a Szakág hivatalos díjugrató versenyén, az év során versenyzőt
indítottak, továbbá szavazásra jogosultak azok a tagok is, akiknek jogviszonya 2023. évben
jött létre és a tárgyévi tagdíjat befizették. (SZMSZ 4. § (3) A tagsági viszony a belépési
kérelem elfogadásával, és a tárgyévi tagdíj befizetésével jön létre.)

Hamísított:

Szavazásra jogosultak azon sportszervezetek képviselői, akik megfelelnek a 2004. évi I.
törvény sportról szóló szabályozásainak és amelyek a Magyar Lovas Szövetség felé tagdíjukat
2022. évben befizették és a Szakág hivatalos díjugrató versenyén, az év során versenyzőt
indítottak. (SZMSZ 4. § (3)
Utolsó szerkesztés: 1 éve 4 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
1 éve 4 hónapja ezelőtt #245
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
ÉRVÉNYTELEN A 2023 JANUÁR 21. DÍJUGTRATÓ SZAKÁGI MEGHIVÓ

Mivel az elmúlt pár évben, a Magyar Lovassport Szövetség érdemi kérdésekre nem válaszolt, Önmagához hűen nem a törvényes utat választva, ezért kénytelenek vagyunk olyan törvényes eszközökhöz nyúlni, amik elősegítenek a céljaink eléréséhez. Más lehetőségünk nem maradt, a vélt igazunk érvényesítésére, mint a jogi segítség igénybevételére.

Az elsődleges célunk az, hogy a Magyar Lovassport Szövetség az ALAPSZABÁLY sorainak betartásával, TÖRVÉNYESEN működjön!

A mostani Alapszabály meghatározza a szakági és lovasszövetségi közgyűlések szabályait, valamint a meghívók részleteit. A meghívók tartalmait és a formai követelményeit illetően. Sajnos már évek óta itt is a csúsztatás és a félrevezetés tapasztalható, szándékosan vagy tudatlanságból az nem világos, de jelen van. Ennek is szeretnénk egyszer s mindenkorra véget vetni.

Ezért a mostani Díjugrató szakági meghívót, érvénytelennek tekintjük. Kérjük a tisztelt Szakági vezetést, hogy javítsa ki a hibákat és egy új meghívót helyes tartalommal, küldjön meg a tagszervezetek részére!

Az alábbiak okán a közzétett meghívó alapszabállyal ellentétes, az abban rögzítetteknek nem felel meg:

• Az alapszabállyal ellentétben nem lett írásban a meghívó kiküldve a tagszervezetek részére;

• 2023-as licenc nem elégséges a szavazati jogosultsághoz;

• a meghatalmazott személyt írásban a közgyűlés megkezdése előttiig be kell jelenteni;


A mai nap hivatalos formában a meghívó megtámadásra került, ügyvédi iroda közreműködésével.

EZEKÉRT A SZABÁLYTALANSÁGOKÉRT A 2023 JANUÁR 21. DÍJUGRATÓ SZAKÁGI KÖZGYŰLÉS NEM TARTHATÓ MEG, ELHALASZTÁSA SZÜKSÉGES!

Tisztelettel: Kádár Attila
Utolsó szerkesztés: 1 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.