Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: érdekes levél
2 éve 1 hete ezelőtt #159
  • Csintovany
  • Csintovany profilkép
  • New Member
  • Hozzászólások: 6
  • Köszönetek: 1
  • Karma: 0
Ismét érdekes levél kering a neten. Nemzeti Lovassport és Sportló tenyésztést fejlesztő program címen.
l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Flova...r8hKryRzIH3R_xAvsLYw


Kezdjük az első cikkel. Néhány nappal ezelőtt be kellett adnom egy pályázatot, egy pár milliós beruházáshoz. Az anyag több tucat oldalból állt, számokkal, tényekkel. Ez az iromány olyan mintha Juliska írta volna Jancsika emlékkönyvébe jövőben megvalósulandó nyaknyalás céljából.

Kezdjük az elején. Lovasaink tehetségét világszerte elismerik. Kik ismerik el? Hogyan ismerik el? Küldtek róla smst? Ha annyira elismernék, akkor tolonganának a szponzorok, hogy elismerjék. De itt Szentirmai Ferikén kívül senkit nem ismert eddig el senki. Ő volt olimpián Ukrán színekben. Ez olyan, mint amikor a csúnya, meg a buta egymást győzködik arról, hogy milyen szépek és okosak, és ezt már mondta nekik más is. Valóban biztosan van nagyon elszánt és tehetséges magyar lovas. Én is ismerek jó párat. De egy milliárdos programba ezt a lózungot beírni az azért nevetséges.
Szakágunk lóerőhiánnyal küzd. De miért küzd kedves elvtársak? Nem pont önök és az önök mentorai, VIP lebzselői, és kuki nyalogatói tették tönkre? Vagy ez is Soros műve? Önök vannak hatalmon. Ha valami el van bas.va , az az önök felelőssége.
Az elmúlt években sok tehetségek (nem félre nyomtam, egy milliárdos pályázatból másoltam) fiatal ló került hazánkba, a hátrány belátható időn belül ledolgozhatatlannak tűnik. Akkor most mi a hiba. a ló vagy más. Tehát ha jóskapista behoz a saját pénzén egy tehetséges lovat, azzal a hátrány behozhatatlan, de ha Fábiáncsics moderált, fogathajtó szakember elnök által ellenjegyzett grémium sok sok pénzért hoz be 4 db lovat, akkor az behozza a lemaradást. Ha már hazudunk, akkor ne feltételezzük, hogy mindenki hülye.
Hivatkoznak szakemberekre. Ki ezek a szakemberek? Ha ezek meg vannak, akkor eddig mit csináltak? Vagy ha fizetnek nekik akkor hirtelen majd értenek hozzá? Nem úgy kéne működni, hogy ha értenek hozzá, akkor a pénz megtalálja őket magától is?
Ja a megoldás mégis a ló vásárlás, ahogy azt tovább olvasva látom. Ahány paragrafus, annyi ellentmondás.
1. Jön a ló, de nincs esély.
2. Veszünk lovat van esély
3. Van ló, de nincs menedzsment és szakértelem.
4. Lovat veszünk mert az a megoldás.
Értem én, hogy nehéz egy logikai szálat követni. Ehhez kell tehetség, meg tanulás. Nem elég egyetemi tanárnak lenni barátságból.

Az ugrókra vonatkozó paragrafus akkora badarság, hogy azt már nehéz nevetés nélkül végig olvasni. 2022-ben nem rendzenek Lovas Világjátékokat, azaz WEG-et.
2023-ban 2 verseny a cél.
Mindez bérelt lovakkal. Akkor az elején miről is beszéltünk? Ettől miért lesz jobb a magyar lótenyésztés? Ettől annak lesz jobb, aki a lovait bérbe adja. Mert annyi esélye van a leírt célra, mint mókusnak az erdőtűzben.
2028 és utána. A bérelt lovakkal, meg a meg nem született csikókkal. Kit néznek hülyének? A miniszterelnököt, aki nyilván nem ért hozzá, és beveszi, hogy hat év alatt a csikó megfogan, megszületik, felnő, betanul, minősül és olimpián döntőt lovagol? Vagy azt, hogy a ma döntőt lovagló ló, majd járókerettel, kissé remegő kézzel összekapja magát 6 év múlva és döntőt lovagol? Ez brutális hülyének nézés.
Veszünk 4 6 8 lovat, ami ugye már korábban leírt módon elkallódik, mert ez történt a magán erőből vásárolt lovakkal is a leírás szerint. (azt is írták, hogy 2018 óta elképesztő a siker, érmek, olimpia stb., tehát akkor ezt megint nem értem, program nélkül is árad a siker) Akkor mitől is lesz itt átütő siker? Minden tehetség ezt a 4 6 8 lovat fogja majd lovagolni Németországban, vagy majd a kiscsikón, vagy embrión, vagy spermán nyargalászunk. A magyar lovasszövetség ménest alapít a tattersál büfében 4 lóval. Hajrá! Ez derék terv.
Aztán lássuk a fogathajtást. Ugye itt nem mondható el, hogy ilyen rossz, meg olyan rossz, végül is továbbra is vezetjük a világ érem táblázatát. És ehhez az elnök elvileg ért is. Bár a többiek, különösen a versenyigazgató, aki ráadásul törvénytelenül elnökségi tag, a hírek szerint egy tavalyi versenyen azt kérdezte a közönségtől, hogy mit kell csinálni ebben az oszlop rengetegben.
2021 Budapest Eb. Az elnök azt mondta, hogy a fogatsportra szánt pénzt nem osztották el, azt majd az új szakvezetéssel együtt teszi. Itt jön az idő zavar. Új szakvezetés 2022 óta van. Eb meg tavaly volt. Akkor most megint ki hazudik?
Kronenberg. Azt csiripelik a verebek, hogy az egyéni versenyzők maguk fizették a nevezési díjat, és még a formaruhát is. Azt csiripelik a verebek, hogy Hölle kapott pár kabátot, meg nevezési díjat. Azt is csiripelik a verebek, hogy néhány lovat valóban megvettek, pontosan az elnök úr lovait, melyek azonban hát enyhén szólva sem voltak sikeresek. Mázli, hogy a másik kettő, amelyik nem volt a programban hozta az aranyat. (két díjhajtó kocsi valóban bekerült a programba. Az is mutyi módon, pályázat és minden nélkül. A harmadik, a világbajnok ezt sem kapta)
A gyermekek SEMMIT NEM KAPTAK! Semmit, még egy jó szót sem. A szakbizottság kifizette nekik a nevezést, és fogatonként kaptak egy garnitúra (tudjuk, hogy a fogatsport két, vagy három ember/ csapat) kabátot, sapkát, pólót.
Ezzel érvelni nem több mint csalás és hazugság.
Azt írják, hogy ezen célokat lovak vásárlásával oldják meg. Szerintem nekik van lovuk, és e nélkül is sikeresek. Az agyon ajnározott négyes fogat meg szimplán égő. Ja és ha igaz, amit mondanak, akkor mindösszesen az elnök úr lovait vásárolták meg, amelyek a korábbi VB-n román színekben az abszolút vert mezőnyben végzett, és Kronenbergben sem tudott nagyot alkotni. De legalább az elnök úr jól járt, ha minden igaz. Azaz amit itt leírnak az nettó hazugság.
Középtávú cél. Hogyan valósítják meg, ha a fiatal lovak versenyeire a döntéshozók közül soha egy sem látogat ki. Állítom két ló, vagy hajtó nevét nem tudnák felsorolni. Ugyanez vonatkozik a fiatal hajtókra is. Ez az egész csak azt szolgálja, hogy ló vásárlás ürügyén népszerűséget és hűséget vásároljanak. Semmi szakmai átgondoltság nincs az egész mögött.
A lovastorna az egyik legfontosabb szakág kellene, hogy legyen. A legegyszerűbb módja az ifjúság bevonására. Magyarországon extra tornász szakemberek állnak rendelkezésre. A lovastornához használható lovat igen is lehet a magyar lótenyésztésben fellelni. Azonban egy sok milliárdos programban ezt 2 azaz 2 mondatban leírni, azt mutatja, hogy az írót ez cseppet sem érdekli. Lózung, hablaty, porhintés. Tartalom mentes üres hazugság.

Aztán jönnek a célok. Eszköz beszerzés. Egyet értek. Kié lesz? hogyan lehet rá pályázni? Ki fog rá vigyázni? Mi lesz, ha eltörik, sérül? Hol lesz?
A lovak megfelelő helyen tartása. Na ezen nagyon kellett nevetnem. Azzal kezdték, idézem: A magyar lovassport az elmúlt évek kormányzati beruházásainak köszönhetően világszínvonalú infrastruktúrával rendelkezik.
Most meg azt írják, hogy nem jó, ezért (ma már tudjuk mire gondoltak) Németországban kell tartani a lovakat? Ki a fas.t néznek hülyének? Legalább egy lapon belül ragaszkodjanak a sztorihoz.
Szakmai felügyelet. Ki a szakmai felügyelő? A fogathajtó elnök fogja figyelni a díjugratást, vagy a maratont fel nem ismerő alelnök, versenyigazgató a fogathajtást? Kik ezek a felügyelők?
Külföldi szakemberek bevonása. Végre, feltaláltuk a kereket. De ezzel folyamatosan dicsekszünk a nagya magyar Pegazusban. Mi az újdonság?
Koreográfus. Na ezt értem. Ehhez a színdarabhoz az a legfontosabb.
Szervezési feladatok ellátása. Nem ezért kapják a fizetéseket a szövetségben? Vagy ők csak a nemzeti vágta, meg egyéb elnökhöz köthető rendezvények szervezésére vannak tartva.
Az utolsó ponttal egyet értek. Ha az transzparens, nyílt, pályázható, és nem öncélú.

Aztán jönnek az előnyök. Itt már nehéz komolynak maradni. Lótenyésztés felvirágoztatása. Bérelt lóval, 4 kancával a Tattersalban. Ennyire buta nem lehet az, aki ezt írja. Ennyire butának nem nézheti azt, aki ezt olvassa.
Példaképek. Egy példaképnek úgy is kell viselkedni. Minta sportoló, minta apa, minta férj, minta család, minta vállalkozó. Tessék ezen elgondolkodni…… Egy társadalom mindig a vezetője után kullog, és az általa közvetített értékeket tekinti mintának….. Egy józan életű sportoló, aki fedhetetlen magán életében és gazdasági környezetében, nem felsőbb rendű, kommunikatív, érdeklődő, őszinte és jószívű. A legnagyobb példaképek, a legnagyobb vezetők arról voltak híresek, hogy adtak a társadalmuknak, és nem elvettek a nagy célokra hivatkozva. A nagy példaképek közösségi emberek voltak, és nem öncélúak. A nagy példaképek válaszoltak a kérdésekre, nem pedig pulpitusról szónokolt(att)ak. A nagy példaképek mertek beszélni az emberekkel és nem bujkáltak. A nagy példaképek nem lopnak, nem csalnak és nem hazudnak! Ezt a lovas nemzet baromságot meg egyszerűen hagyjuk. Nálunk nagyobb lovas nemzet az Antarktisz is.
A többi pedig olyan mint szabadság elvtársak, jön a jobb jövő, húzzuk meg elvtársak, éljen a minden jó, hajrá Árpád népe…stb. Üres semmi.

Tisztelt Kormány, tisztelt Miniszter Elnök Úr, Tisztelt Államtitkár asszony. Értem, és tudom, hogy rengeteg gondjuk bajuk van, és néhány lovat szerető ember sorsa, csak egy az ezer közül. Tudom, hogy bár a pénz soknak hangzik, a nagy összességben mégsem eget rengető összeg, és egyszerűbb odaadni, mint hallgatni a sok siránkozót. De önöket átverték, önöknek hazudtak, és hazudnak ma is. A leírtak nem igazak, szakmaiatlanok és pontosan ellenkező eredményt váltanak ki, mint amit önök jó szándékkal szerettek volna. Ezek az emberek ezt a pénzt csak is egy dologra használják fel. SAJÁT MAGUKRA! Nem vagyunk bíróság, hogy nevén nevezzük a nyilvánvalót. De biztos vagyok abban, hogy vannak elszánt emberek, akik erre majd megkérik a bíróságot, és az el is fogja végezni a dolgát. Addig pedig kérem önöket, és a lovas társadalmat, hogy rakjanak rendet a lovas sport irányításában. Végül is részben maguk fizetik a számlát. Ők pedig ezzel nagyon nagyon önző módon visszaélnek, és történelmi rombolást hajtanak végre.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.