Maradt a régi vezetőség, kivéve a felügyelő bizottság!

TÉMA: Csekonics program elszámolása...
2 éve 1 hete ezelőtt #158
  • akadar73
  • akadar73 profilkép
  • Senior Member
  • Az érték a mérték!
  • Hozzászólások: 65
  • Köszönetek: 3
  • Karma: 0
A Magyar Lovassport Szövetség honlapján, igaz nem főoldalon, hanem a meghatalmazások között, megjelent a „Nemzeti Lovassport és Sportló tenyésztést Fejlesztő Program (Csekonics Program)”.

lovasszovetseg.hu/wp-content/uploads/202...mai-program-NLSF.pdf

A program érdekessége, hogy több milliárd forint elköltését hivatott megmagyarázni három és fél oldalban, úgy, hogy az iromány végén a dátum mellett nincs felelős aláíró!

A program rövidtávon immár a 2024-es Párizsi olimpiai kvalifikációt és részvételt hivatott elősegíteni az 5 db bérelt lóval, igaz most már tudjuk, hogy Hagen -be csak kettő lépett pályára és a hétvégi Manheim-i versenyen is ugyanaz a két ló fog pályára lépni, amennyiben változás lesz, úgy tájékoztatni fogom a tisztelt érdeklődőket. Mi történik a többi bérelt lóval, miért nem versenyeznek?

A következő mondatot viszont nem értem:
„2023-as olimpiai kvalifikációs versenyeken (2 db) való sikeres részvétel”

Két versenyen helyszínen szeretnénk célkitűzésként sikeresen részt venni vagy két ló-lovas páros szeretne sikeresen részt venni? Miért írnak értelmezhetetlen mondatokat?

A következő mondat: „A már magas szinten versenyző lovak bérlete, vagy lízingje segítségével lovasaink gyors csatlakozást találnának az élsporthoz.”

Kérdésem az öt bérelt ló-val kapcsolatos, akik átlagosan 145 cm-en versenyeznek/versenyeztek 12-14 éves korú lovakról beszélünk, akik közül csak ketten lépnek pályára mostanság a versenyeken, az itthoni versenyeken sokkal több ló versenyzik magasabb szinten, de ezeket nem használjuk, tényleg ez a szakmai iránymutatás, amivel készülünk Párizsba?
Egy magyar tulajdonú ló a JB Körönaőr immár rendszeresen messze jobban teljesít a bérelt lovaknál, ez, hogy lehet?

Miért bérlünk olyan lovakat, akik immár sorozatosan, nem lépnek pályára?

Hogyan jut el egy átlagos 12-14 éves ló 145 cm kétcsillagos szintről az olimpiai minősülés felé, két év alatt, ami 160 cm öt csillagos pályán, kéne, hogy közlekedjen max.: 8 hibaponttal?
(Aki nem járatos a csillagok állásával kapcsolatban: a csillagok a pálya nehézségi fokát jelentik, az öt csillagos pályák pl.: A Global Champion Tour 160 cm -re kiirt pályáin jellemzőek)

Mikor megy az öt bérelt ló A Globál szintű pályákon? Ott szeretnék lenni, hogy szurkoljak, gondolom mások is!

Ki a felelőse annak, hogy ezeket a döntéseket ilyen szakmai hibákkal meghozhatták?

A következő pontja a programnak, még hajmeresztőbb! (Szakmai szemszögből)

Ugyanis a 10 db vásárolt lóval kapcsolatos, aminek a konkrét árát nem hajlandó felvállalni és elárulni senki a Magyar Lovassport Szövetségből. Miért nem közlik hivatalosan a lovak neveit, eddig elért eredményeiket és értük kifizetett pontos pénzösszeget?

A Magyar Lovassport Szövetség miért titkolózik? A titkolózást nem látom a Csekonics program pontjai között!
Ezekkel a vásárolt lovakkal a 2028 Los Angeles-i olimpiára készülünk… erről már írtam…

dijugratas.eu/forum/magyar-lovassport-sz...-iratbetekintés.html

A harmadik pont nem hajmeresztő, hanem elképzelhetetlen az előbb felsorolt szakmai alapra épülve:
„Hosszútávú célkitűzések a díjugrató sport fejlesztésében: 2029 utáni időszakot érintő világversenyeken (EB, VB, olimpiai) egyéni és csapat 1-6 hely megszerzése. A program keretein belül elindított tenyésztési program során született saját lóállomány segítségével valósulna meg.”

Nagyon szépen kérek valakit mondja, már meg a fő pénzköltőinknek, hogy az EB, VB, Olimpia 1-6 hely megszerzése a jelenlegi szakmai iránymutatással, olyan elképzelés, ami a biztos csalódottsághoz vezethet.

Ezzel a programmal kapcsolatban az érzésem az, hogy a Magyar Lovassport Szövetség Vezetősége mindenkit, aki ebben a sportágban tevékenykedik, teljesen ostobának tekinti. Részemről kikérem magamnak, hogy egy ilyen minden szakmai alapot nélkülöző írást „Programot” közzétesznek felelős aláíró nélkül.

Mikor lesz ezeknek a vezetőinknek az elszámoltatása?

Mikor fog kiderülni a sportágunkhoz, nem értő emberek számára is, az, hogy a „Csekonics program” -egy vágyálom, minden szakmai alapot nélkülöző?

Vajon mikor tűnik fel bárkinek, beleértve a teljes lovastársadalmat és a felsőbb döntéshozó szerveket, hogy a magyar állam által valóban nagyvonalúan, és jóhiszeműen biztosított nagy-összegű támogatást a Magyar Lovassport Szövetség vezetősége (néhány ember), valós szakmai koncepció nélkül valósít meg?
Utolsó szerkesztés: 1 éve 7 hónapja ezelőtt Írta: akadar73.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.